Evo super recepta koji uvodi u jesen!
Sastojci za tijesto:
- 230 g maslaca
- 250 g glatkog brašna
- 350 g smeđeg šećera
- 110 g šećera
- 30 g mljevenog cimeta
- 2 cijela jaja i 1 žumanjak
- 1 žlica vanilije
- 6 g praška za pecivo
- Prstohvat soli
Preljev:
- 100 g krem sira
- 40 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 1 žličica vanilije
Postupak:
1. Otopite maslac i ostavite ga da se ohladi.
2. U zdjeli pomiješajte smeđi šećer i otopljeni maslac i dobro ga izradite.
3. U tu smjesu dodajte jedno po jedno jaje, žumanjak i vaniliju, a između svakog dodavanja dobro umutite.
4. Pomiješajte zajedno brašno, prašak za pecivo i jednu čajnu žličicu cimeta. Prosijte pa dodajte suhe sastojke mokrima uz lagano miješanje.
5. Dobiveno tijesto istresite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedite smjesu pa na nju pospite mješavinu šećera i cimeta. Čačkalicom napravite zavijutke u smjesi.
6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
7. Ohlađeni kolač prelijte preljevom od krem sira sa sastojcima koje ste prethodno zamiješali.
Originalni recept pronađite na Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.