Pistacija je mnogima omiljeni dodatak u raznim slasticama, a mi smo sada pronašli zanimljiv recept za cheesecake s pistacijom koji će oduševiti sve ljubitelje. Evo što vam sve treba i kako se priprema
Sastojci za bazu:
- 200 g digestive keksa
- 100 g maslaca sobne temperature
Sastojci za kremu:
- 150 g očišćenih pistacija
- 200 g bijele čokolade
- 500 g mascarpone sira
- 500 g slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu ili meda
Priprema:
Usitnite kekse, dodajte maslac i povežite u sjeckalici.
Utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
U sjeckalici sameljite pistacije u maslac, dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i povežite.
Izradite mascarpone špatulom, a u posudi od sjeckalice s metlicom za tučenje izradite slatko vrhnje.
U mascarpone dodajte kremu od pistacija i bijele čokolade te šećer. Izradite pa umiješajte slatko vrhnje. Izlijte smjesu u kalup i ohladite. Uživajte!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.