Prvi 3355 pregleda 26. veljače 2022.

Imamo recept za cheesecake s okusom omiljenog likera!

Canva/Opinionstage

Torte od sira nepresušan su izvor inspiracije za mnoge. One trpe sve; od mijenjanja teksture podloge, preko dodavanja hrpe drugih sastojaka pa sve do postizanja toga da imaju okus kao naš omiljeni liker

Cheesecake je mnogima jedna od omiljenih torti i uopće nas ne čudi što je to tako. Gotova je za taj čas, lagana je, odlično se slaže s apsolutno svakim sastojkom koji joj se doda, a još kada njen okus počinje podsjećati na jedan od omiljenih likera, ne znamo tko joj može odoljeti.

Stoga, na Miss7 smo pronašli recept za cheesecake s dodatkom Baileysa kojemu malo tko može odoljeti. Evo što vam od sastojaka treba i kako ga pripremiti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MrsNifex8 (@mrsnifex8)

Sastojci:

Za biskvit:

  • 30 komada keksa po želji
  • 5 žlica maslaca

Za nadjev:

  • 675 g krem sira
  • 275 g šećera
  • 2 žličice kakaa u prahu
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 125 ml Baileys Irish Cream likera

Za preljev:

  • 175 grama čokolade
  • 120 g vrhnja za šlag
  • 1-2 žlice Baileys Irish Cream likera

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa namastite kalup za tortu (promjera 22 cm) s unutarnje strane i s vanjske strane ga omotajte aluminijskom folijom kako bi se kolač kasnije zaštitio u vodenoj kupelji. Nakon toga, kekse za biskvit sameljite u blenderu pa ih pomiješajte s maslacem kojeg ste prethodno otopili. Smjesu od keksa i maslaca prebacite u kalup i ravnomjerno rasporedite pa pecite u pećnici deset minuta. 

Za nadjev ručnim mikserom pjenasto umutite krem sir pa dodajte šećer, kakao, kukuruzni škrob i na kraju kiselo vrhnje. Postupno dodajte jaja pa miksajte na najmanjoj brzini. Na kraju dodajte Baileys pa ga umiješajte lopaticom.

Nadjev ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i sve zagladite. Zatim napunite duboki lim za pečenje s malo vode i stavite kalup za pečenje u vodenu kupelj. Pažljivo stavite lim i kalup u pećnicu i pecite kolač 50-60 minuta dok se vrh tek ne stisne, ali je još malo klimav.

Izvadite cheesecake iz pećnice te ostavite da se sve zajedno ohladi. Zatim izvadite kalup za pečenje iz lima, poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje 6 sati. Za preljev nakidajte čokoladu na komadiće i stavite u vatrostalnu posudu. Zakuhajte vrhnje za šlag pa ga prelijte po čokoladi i ostavite nekoliko minuta. Nakon toga promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu i dodajte Baileys.

Cheesecake izvadite iz kalupa, prelijte preljevom i poslužite. Uživajte u ovom neodoljivom vikend desertu!

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?