Prvi 4199 pregleda 17. siječnja 2022.

Imamo recept za čokoladni tart od samo 100 kalorija!

Canva/Opinionstage

Ovaj čokoladni tart idealan je za sve one koji paze na prehranu jer ne sadrži bijeli šećer te ima samo sto kalorija po komadu, idealno!

Ako ti je jedna od novogodišnjih odluka bila pripaziti na svoju prehranu i smanjiti unos slatkiša, ali ipak svakodnevno žudiš za nečim slatkim (osobito za čokoladom), na pravom si mjestu jer ti u nastavku donosimo recept za čokoladni tart koji smo pronašli na Miss7 i koji ima samo sto kalorija po komadu. Predobro!

Sastojci:

Za biskvit:

  • 30 g bademovog ili integralnog brašna
  • 10 g proteina u prahu, okus čokolade
  • 10 g kakaa za pečenje
  • 30 g nemasnog svježeg sira  
  • 1 bjelanjak
  • 3 g praška za pecivo
  • 30 g zaslađivača po izboru (stevija ili eritritol)
  • Savjet: umjesto proteinskog praha možeš koristiti dvostruku količinu kakaa 

Za nadjev:

  • 250 g nemasnog svježeg sira
  • 100 g krem sira
  • 1 jaje
  • 15 g praška za puding od čokolade
  • 5 g kakaa za pečenje
  • 5 g mljevenih lješnjaka
  • malo sladila po izboru

Za ukras:

  • mljeveni lješnjaci

Postupak: 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Pomiješaj brašno, kakao za pečenje, proteinski prah i prašak za pecivo. Zatim dodaj sir, bjelanjak i zaslađivač pa miješaj dok ne nastane fleksibilno tijesto. Ako je tijesto grudasto, po potrebi možeš dodati malo mlijeka. Kalup za pečenje promjera 15 cm obloži papirom za pečenje pa tijestom te peci u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

Dok se tijesto peče, pripremi nadjev tako što ćeš pomiješati svježi sir, kremasti sir, jaje, puding u prahu, kakao, mljevene lješnjake i zaslađivač dok ne dobiješ glatku smjesu.

Nakon što je prošlo deset minuta, izvadi podlogu iz pećnice i ostavi da se ohladi, a potom na nju dodaj kremu, zagladi ju i sve peci još 30-ak minuta na 180 stupnjeva. Kada je tart pečen, izvadi ga iz pećnice, ostavi da se ohladi pa ukrasi mljevenim lješnjacima i posluži. Uživaj!

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?