Prvi 3540 pregleda 28. studenoga 2021.

Imamo recept za najukusnije kekse s čokoladom - ikad!

Canva/Opinionstage

Tko još nije čuo za chocolate chip cookies? Vjerujemo da jeste, a ako ste ih probali, sigurno ste se i zaljubili u ovu jednostavnu, a tako ukusnu slasticu. Imamo recept koji je, navodno, najbolji recept za ove kekse na internetu - s malim dodatkom. Pa, ako si želite popraviti nedjelju - ovo vam je prilika! Evo što će vam sve biti potrebno za pripremu keksića i kako se točno pripremaju!

Sastojci:

  • 230 grama maslaca
  • 200 grama šećera
  • 220 grama mljevenih badema (alternativa umjesto dodatnih 200 grama smeđeg šećera)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije (ili 1 vanilin šećer)
  • 2 veća jaja
  • prašak za pecivo (vrećica)
  • žličica soli
  • 350 grama komadića čokolade (možete kupiti gotove komadiće ili ih narežite iz obične, mliječne čokolade)

Priprema:

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i odložite to sa strane.
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno (koje ste prosijali), prašak za pecivo i sol. Stavite sa strane.
  3. Maslac (koji je stajao na sobnoj temperaturi) pomiješajte sa šećerom. 
  4. Jaja umutite s vanilijom (ili vanilin šećerom) dok ne budu pjenasta. Mutite ih mutilicom, ne mikserom.
  5. Pomiješajte suhe i mokre sastojke dok se sve ne sjedini, a zatim dodaje komadiće čokolade. Ostavite malo sa strane, trebat će vam prije pečenja.
  6. 'Od oka' napravite kuglice od pripremljene smjese (veličina oko jedne velike žlice) i pritisnite ih na papir za pečenje. Na vrh dodajte po nekoliko komadića čokolade koje ste odvojili sa strane na svaki keks.
  7. Pecite između 8-10 minuta na 190 stupnjeva i izvadite ih čim dobiju blago smeđu boju. 
  8. Pustite ih da odstoje par minuta nakon što ste ih izvadili iz pećnice, pa ih onda prebacite na tanjur za posluživanje i uživajte!

Recept pronađite na: Joy Food Sunshine

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°