Prvi 3289 pregleda 21. lipnja 2023.

Imamo recept za parmigianu slavnog talijanskog chefa

Ručak bez mesa vam na prvi dan ljeta zvuči idealno? Imamo recept za slavnu 'parmigianu' slavnog talijanskog chefa koja će vas oduševiti. Evo kako je pripremiti

Sastojci:

  • 3 velika čvrsta patlidžana, tanko narezana na kolutiće
  • 800 g rajčice
  • sol i mljeveni crni papar
  • 9 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, oguljena i nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • 1 žličica suhog origana
  • 2 šake listova svježeg bosiljka
  • 3 velike šake parmezana (svježe naribanog)
  • 200 g mozzarelle
  • 1 šaka krušnih mrvica

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, češnjak i origano. Dinstajte nekoliko minuta, dok luk ne poprimi lijepu zlatno žutu boju.

3. Dodajte nasjeckane pelate, sol i papar te nasjeckani svježi bosiljak. Kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.

 | Autor:

4. Na drugu zagrijanu tavu posložite narezani patlidžan, posolite ga i premažite maslinovim uljem s obje strane. Pecite ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne posmeđe.

5. Vatrostalnu zdjelu lagano premažite uljem pa dodajte sloj umaka od rajčice. Zatim posložite jedan sloj patlidžana i pospite ga parmezanom. Dodajte umak od rajčice, sloj patlidžana i parmezan. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

6. Za kraj, parmigianu obilno pospite parmezanom, krušnim mrvicama i nasjeckanom mozzarellom. Pecite 30-ak minuta. Poslužite toplo i uživajte!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Tvoja reakcija?