Ručak bez mesa vam na prvi dan ljeta zvuči idealno? Imamo recept za slavnu 'parmigianu' slavnog talijanskog chefa koja će vas oduševiti. Evo kako je pripremiti
Sastojci:
- 3 velika čvrsta patlidžana, tanko narezana na kolutiće
- 800 g rajčice
- sol i mljeveni crni papar
- 9 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 glavica luka, oguljena i nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 1 žličica suhog origana
- 2 šake listova svježeg bosiljka
- 3 velike šake parmezana (svježe naribanog)
- 200 g mozzarelle
- 1 šaka krušnih mrvica
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, češnjak i origano. Dinstajte nekoliko minuta, dok luk ne poprimi lijepu zlatno žutu boju.
3. Dodajte nasjeckane pelate, sol i papar te nasjeckani svježi bosiljak. Kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
4. Na drugu zagrijanu tavu posložite narezani patlidžan, posolite ga i premažite maslinovim uljem s obje strane. Pecite ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne posmeđe.
5. Vatrostalnu zdjelu lagano premažite uljem pa dodajte sloj umaka od rajčice. Zatim posložite jedan sloj patlidžana i pospite ga parmezanom. Dodajte umak od rajčice, sloj patlidžana i parmezan. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
6. Za kraj, parmigianu obilno pospite parmezanom, krušnim mrvicama i nasjeckanom mozzarellom. Pecite 30-ak minuta. Poslužite toplo i uživajte!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.