Prvi 4821 pregleda 05. veljače 2020.

Imamo recept za preukusan Nutella cheesecake!

vego_cafe/Instagram

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan Nutelle. Obilježavanje ovog dana pokrenule su još 2007. godine američke blogerice u Italiji, Sara Rosso i Michelle Fabio. Sara, zaljubljena u Nutellu, odlučila je da Nutella treba imati svoj praznik i uspjela je u tome. A svim obožavateljima ove slastice želimo sretan njihov dan i donosimo recept za cheescake sparen s Nutellom. Mljac!

Sastojci (za kalup promjera 16 cm):

ZA BAZU:

  • 150 g Oreo keksa
  • 40 g Nutelle
  • 40 g rastopljenog maslaca
  • 30 g tostiranih lješnjaka

ZA PUNJENJE:

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 250 g mascarponea
  • 60 g krem sira
  • 5 g želatine
  • 80 g Nutelle
  • 40 g tamne čokolade
  • 2 dl šlaga

Kako se priprema?

1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.

2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 minuta kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.

3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.

4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.

5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.

6. Ukrasimo po želji! Dobar vam tek! :)

Cijeli recept pronađite na Miss Gastro.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?