Za ovaj desert ne treba vam puno sastojaka, jako je brzo gotov, a vjerojatno će isto tako brzo nestati s tanjura! Evo recepta za ljetni klasik s malinama
Sastojci:
- 3 jaja
- 9 žlica šećera
- 9 žlica mlijeka
- 7 žlica ulja
- 10 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 grama svježih malina
- po želji: voćni preljev
Priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom pa im dodajte ulje i mlijeko. Prosijano brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa ga lagano umiješajte u ostatak smjese.
2. Smjesu stavite u nauljeni pleh (ili obložen papirom za pečenje) i po njoj rasporedite svježe maline.
3. Pecite kolač na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta, ili dok ne porumeni. Provjeravajte ga čačkalicom da se biskvit ne prepeče.
4. Na kraju po želji prelijte voćnim sirupom, ali taj korak možete i preskočiti i jednostavno ga posuti šećerom u prahu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.