Prvi 965 pregleda 22. ožujka 2023.

Imamo recept za tortu od piškota i stracciatelle!

canva

Ako ti treba ideja za brzinski i lagani desert sad kad nam je konačno stiglo lijepo vrijeme, ova torta u stilu 'tiramisua' s kremom od stracciatelle i piškotama bi te mogla oduševiti. Evo što će ti za nju sve trebati i kako je pripremiti

Sastojci za biskvit:

  • 300 g piškota
  • 60 ml likera od kave ili hladne kave

Sastojci za kremu od stracciatelle:

  • 9 listova bijele želatine
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g jogurta
  • 100 g gorke čokolade

 | Autor: canva canva

Za ukrašavanje:

  • 10 piškota
  • 50 g gorke čokolade

Priprema:

  1. Kalup za tortu promjera 26 cm s unutarnje strane premažite maslacem i stavite ga oko podloška za tortu koji prethodno također treba premazati maslacem.
  2. Na dno na gusto posložite piškote. Bude li potrebno, neke piškote izrežite prema obliku kalupa. Natopite ih polovicom likera od kave.
  3. Želatinu omekšajte u hladnoj vodi, držite je oko 5 minuta. U međuvremenu u plastičnoj posudi pomiješajte svježi sir sa šećerom i jogurtom te dobro izmiješajte mikserom.
  4. Na ribežu na krupno naribajte 100 g čokolade za kuhanje. U malu posudu istisnite želatinu i otopite je. Zatim joj dodajte 3 žlice svježeg sira te to pomiješajte s ostatkom svježeg sira. Dodajte mrvice čokolade i lagano promiješajte.
  5. Polovicu kreme od stracciatelle namažite na piškote u kalupu za tortu. Preostale piškote rasporedite po kremi te ih pokapajte preostalim likerom od kave. Dodajte kremu od stracciatelle i poravnajte.
  6. Tortu oko 2 sata držite u hladnjaku da se stvrdne. Tortu izvadite iz hladnjak te iz kalupa. Dvije piškote grubo namrvite pa tim mrvicama ukrasite tortu.
  7. Otopite čokoladu za kuhanje. Preostale piškote prerežite, a mjesta gdje su prerezane uronite u tekuću čokoladu. Zatim ih posložite na tortu tako da stranu posutu šećerom okrenete prema gore. I to je to! Uživajte u ovom prefinom i laganom desertu!

 | Autor: canva canva

Originalni recept pronađite na Miss7 Gastro.

Tvoja reakcija?