Ako ti treba ideja za brzinski i lagani desert sad kad nam je konačno stiglo lijepo vrijeme, ova torta u stilu 'tiramisua' s kremom od stracciatelle i piškotama bi te mogla oduševiti. Evo što će ti za nju sve trebati i kako je pripremiti
Sastojci za biskvit:
- 300 g piškota
- 60 ml likera od kave ili hladne kave
Sastojci za kremu od stracciatelle:
- 9 listova bijele želatine
- 500 g svježeg sira
- 100 g šećera u prahu
- 500 g jogurta
- 100 g gorke čokolade
Za ukrašavanje:
- 10 piškota
- 50 g gorke čokolade
Priprema:
- Kalup za tortu promjera 26 cm s unutarnje strane premažite maslacem i stavite ga oko podloška za tortu koji prethodno također treba premazati maslacem.
- Na dno na gusto posložite piškote. Bude li potrebno, neke piškote izrežite prema obliku kalupa. Natopite ih polovicom likera od kave.
- Želatinu omekšajte u hladnoj vodi, držite je oko 5 minuta. U međuvremenu u plastičnoj posudi pomiješajte svježi sir sa šećerom i jogurtom te dobro izmiješajte mikserom.
- Na ribežu na krupno naribajte 100 g čokolade za kuhanje. U malu posudu istisnite želatinu i otopite je. Zatim joj dodajte 3 žlice svježeg sira te to pomiješajte s ostatkom svježeg sira. Dodajte mrvice čokolade i lagano promiješajte.
- Polovicu kreme od stracciatelle namažite na piškote u kalupu za tortu. Preostale piškote rasporedite po kremi te ih pokapajte preostalim likerom od kave. Dodajte kremu od stracciatelle i poravnajte.
- Tortu oko 2 sata držite u hladnjaku da se stvrdne. Tortu izvadite iz hladnjak te iz kalupa. Dvije piškote grubo namrvite pa tim mrvicama ukrasite tortu.
- Otopite čokoladu za kuhanje. Preostale piškote prerežite, a mjesta gdje su prerezane uronite u tekuću čokoladu. Zatim ih posložite na tortu tako da stranu posutu šećerom okrenete prema gore. I to je to! Uživajte u ovom prefinom i laganom desertu!
Originalni recept pronađite na Miss7 Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.