Prvi 9915 pregleda 14. ožujka 2022.

Imamo super recept za kiflice sa šunkom i sirom

Marko Lukunic/PIXSELL, Canva

Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli jesti domaće kiflice, no sigurni smo da, itekako, postoje osobe koje ih ne vole pripremati jer smatraju da je priprema dizanog tijesta 'čista tlaka'. No, uz recept koji slijedi u nastavku, meke i slasne kiflice bit će gotove za čas i bez pol' muke

Kada je riječ o pripremi kiflica, mnogi ju često izbjegavaju jer se 'boje' pripreme dizanog tijesta koje, ponekad, ne ispuni njihova očekivanja. No, s ovim receptom, koji smo pronašli na Miss7, više nema straha od pripreme dizanog tijesta jer će vam od sada kiflice svaki put ispasti potpuno savršeno.

Također, kao što piše u receptu, možete ih puniti šunkom i sirom, ali i nekim drugim (slanim ili slatkim) nadjevima - svježi sir, pekmez, čokoladni namaz, što god vam padne na pamet.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 1/2 suhog kvasca
  • 2 mala žlice soli
  • 1 žličica šećera
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 125 ml vode

Za punjenje:

  • 20 dag kuhane šunke
  • 20 dag goude
  • 1 jaje

Postupak:

U većoj posudi pomiješajte brašno, kvascem, sol i šećer. Potom kiselo vrhnje razmutite s toplom vodom i polako dodajte u brašno. Umijesite glatko tijesto koje se ne prestane lijepiti za ruke. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuho.

Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela pa svaki dobiveni dio razvaljajte u krug i razrežite na osam dijelova, odnosno na osam trokuta. Svaki trokut malo razvucite rukama. Na širi dio trokuta stavite šunku i sir i zamotajte u kiflicu.

Kiflice posložite na lim za pečenje kojeg ste prethodno obložili masnim papirom pa ih premažite razmućenim jajetom i po želji posipajte sezamom ili kimom. Kiflice ostavite na toplom od pola sata do 45 minuta dok im se ne poveća volumen pa ih stavite peći na 200 stupnjeva otprilike pola sata ili dok ne poprime zlaćanu boju. 

Dobar tek! Uživajte u ovom jednostavnom, domaćem receptu!

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?