Prvi 447 pregleda 22. studenoga 2023.

Istraživanje: Novac kupuje sreću ako ga trošite na ovo

canva

Trošenje novca na stvari koje vam znače može uvelike utjecati na vašu sreću.

Istraživanja pokazuju da sreća može proizaći iz potrošnje novca, ukoliko ga trošimo na načine koji nas vesele i koji nam znače.

Evo 3 načina potrošnje novca kako bi ona bila radosna i isplativa:

1. Financirajte svoju slobodu

Ukoliko imate novac koji vam trenutno nije potreban za životne troškove, slobodno možete iskoristiti spontane prilike koje se ukažu, primjerice odlazak na putovanje ili izlazak. Trošenje raspoloživog novca na ono što vam je važno donosi vam radost i osjećaj pametne potrošnje.

 | Autor: Canva Canva

2. Uložite u svoj rast

Bez racionalizacije je li pametno trošiti novac na nešto što vam "ne treba", uložite u razvijanje svih strana svoje osobnosti iz jednostavnog razloga - zato što to želite.

3. Kupujte sa simbolikom

Kupite si nešto samo zato što vam znači i daje vam dobar osjećaj. Razmislite što vam je važno i uživajte u stvarima koje vas čine sretnijima.

Postoje pametna pravila koja možete slijediti, a koja potiču trošenje novca na načine koji vam donose radost:

  • Kupite iskustva
  • Počastite se
  • Platite nešto unaprijed
  • Budite velikodušni i podijelite to 

Ako odlučite potrošiti novac na neštp što vam znači, nemoj se osjećati krivim i uživajte u tome. S druge strane, nagomilavanje dugova ili punjenje ormara stvarima koje nam ne trebaju ili u kojima ne uživamo je besmisleno i dovodi nas do toga da se osjećamo depresivno, a ne sretno. No, kako biti sretan možete naučiti ako pristupite novcu na pravi način, piše YourTango.

Tvoja reakcija?