Prvi 17709 pregleda 06. lipnja 2024.

Iz bakine kuhinje: Savijača s grizom i trešnjama

Canva

Ovaj mirisni i ukusni kolač nas na prvi griz vraća u djetinjstvo

Sastojci:

  • 2 jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dcl ulja
  • 300 g griza
  • 200 g šećera
  • 1 pakiranje kora za savijače
  • 1 kg trešanja
  • korica limuna

Priprema:

Pomiješaj dva jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Premaži koru smjesom, položi preko nje drugu i ponovno premaži, a zatim i treću. Nakon što si premazala i treću koru, rasporedi voće, naribaj koricu limuna i zarolaj.

Premaži smjesom i vanjski dio savijače. Smjesa je dovoljna za dvije savijače.

Peci ih otprilike 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Uživaj u brzom desertu!

Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°