Prvi 5620 pregleda 22. kolovoza 2024.

Recept iz bakine riznice: Knedle sa šljivama!

canva

Sezona je šljiva pa se ovih dana nerijetko nađu na našem meniju. Jedan od omiljenih recepata su nam zasigurno knedle sa šljivama kakve su nam pravile bake

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 2 jaja
  • 800 g krumpira
  • 300 g brašna
  • 4 žlice ulja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 500 g šljiva
  • šećer
  • mljeveni cimet

Priprema:

Krumpir oguli i skuhaj u blago posoljenoj vodi. Ocijedi ga i dobro izgnječi, dodaj maslac i promiješaj, pusti da se lagano ohladi.

Kada se krumpir lagano ohladio dodaj mu jaja, promiješaj i postepeno dodaj brašno. Smjesu premjesti na stol i mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.

Šljive operi, izvadi im koštice i pospi ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.

Površinu pospi brašnom, tijesto razvaljaj na debljinu 1 cm i izreži na veće kvadrate (da možeš zamotati šljivu u njih). Zamotaj šljivu u tijesto oblikujući okruglice.

U prokuhalu vodu ubaci okruglice i kuhaj dok ne isplivaju na površinu. U tavu na ugrijano ulje dodaj krušne mrvice i lagano ih poprži. Po želji u mrvice možeš dodati malo cimeta.

Serviraj okruglice od šljiva na tanjur. Ukrasi ih prženim krušnim mrvicama i posluži.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?