Sezona je šljiva pa se ovih dana nerijetko nađu na našem meniju. Jedan od omiljenih recepata su nam zasigurno knedle sa šljivama kakve su nam pravile bake
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 2 jaja
- 800 g krumpira
- 300 g brašna
- 4 žlice ulja
- 100 g krušnih mrvica
- 500 g šljiva
- šećer
- mljeveni cimet
Priprema:
Krumpir oguli i skuhaj u blago posoljenoj vodi. Ocijedi ga i dobro izgnječi, dodaj maslac i promiješaj, pusti da se lagano ohladi.
Kada se krumpir lagano ohladio dodaj mu jaja, promiješaj i postepeno dodaj brašno. Smjesu premjesti na stol i mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.
Šljive operi, izvadi im koštice i pospi ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
Površinu pospi brašnom, tijesto razvaljaj na debljinu 1 cm i izreži na veće kvadrate (da možeš zamotati šljivu u njih). Zamotaj šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
U prokuhalu vodu ubaci okruglice i kuhaj dok ne isplivaju na površinu. U tavu na ugrijano ulje dodaj krušne mrvice i lagano ih poprži. Po želji u mrvice možeš dodati malo cimeta.
Serviraj okruglice od šljiva na tanjur. Ukrasi ih prženim krušnim mrvicama i posluži.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.