Prvi 429 pregleda 04. lipnja 2019.

Izračunaj koliko plastičnog otpada proizvodiš!

John Cameron/Unsplash

Osvijesti se o proizvodnji plastike i pokušaj je koristiti u manjoj mjeri. Ovaj kalkulator je super stvar da vidiš na čemu si.

Svi smo čuli koliko je plastika štetna za okoliš. Internet je preplavljen fotkama životinja kojima su životi ugroženi upravo zbog nemarnog odlaganja iste. Unatoč trudu i nizu uvedenih mjera da se ljudi prebace na druge materijale, izgleda da neki još uvijek nisu naučili svoju lekciju. 

Ako još vijesti nisu došle do tebe, plastika je svugdje. Doslovno. Čak i ondje gdje misliš da je nema. Pa čak i u soli koju koristiš da začiniš hranu! Strašno, zar ne?

via GIPHY

Srećom, sada postoje online kalkulatori koji će ti reći koliko otprilike plastičnog otpada proizvodiš. Super su jer potiču ljude da razmišljaju o štetnosti i potaknu ih da možda plastičnu vrećicu iskoriste nekoliko puta, a idealno - da je uopće ne kupuju. Kad se osvijestiš, možda se pokreneš i pokažeš i drugima ovu super stvar. Kreni!

IZRAČUNAJ:

Plastic Footprint Calculator

 

I, koji je tvoj rezultat?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Ajoj :(