Prvi 4977 pregleda 01. svibnja 2020.

Jakna, trapez, visoki struk: Ovi traper komadi su 'must have'

nikaturković/daniela moreno/instagram

Otkako su Levi Strauss i Jacob Davis prije gotovo 150 godina izumili jeans kao novi tekstilni uzorak, a traperice kao odjevni predmet, njihova popularnost nije se umanjila do danas.

Modni trendovi su se u posljednjih nekoliko desetljeća neprestano mijenjali, ali traperice su uvijek ostajale apsolutni 'must have' svake sezone.

Mogli bismo reći da je traper idealan za gotovo sva godišnja doba i gotovo sve prilike (osim možda onih malo svečanijih), a Bustle je složio listu odjevnih predmeta od trapera koje će biti poželjno imati u ormaru nadolazeće sezone.

1. Traperice s visokim strukom

Ovaj tip traperica je poznat i kao 'moms jeans' jer je bio jako popularan među mamama u Americi 80-ih godina, a prije par godina se opet vratio u modu. Dobra stvar kod ovakvih traperica je što su vrlo udobne i svima stvarno super stoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T.H.E W.E.E.K.E.N.D I.S H.E.R.E 💃.⁣ ⁣ ⁣ Where would you wear this outfit to?⁣ ⁣ And what do you love about this outfit?⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #okrikaonline #okrikadotcom #naijabrandchick #hustlersquare #okrikaclothes #okrikaonlinestore #okrikamarket #okrikawears⁣⁣⁣⁣ #boyfriendjean⁣⁣⁣⁣ #vintageclothing #vintage #vintagefashiondesign⁣⁣⁣⁣ #okrikadotcom ⁣⁣⁣⁣ #hustlersquare ⁣⁣⁣⁣ #naijabrandchick ⁣⁣⁣⁣ #momsjeans ⁣⁣⁣⁣ #boyfriedjeans⁣⁣⁣⁣ #vintagefashion ⁣⁣⁣⁣ #vintage⁣⁣⁣⁣ #vintagewear⁣⁣⁣⁣ #vintagefashiondesign⁣⁣⁣⁣ ⁣#customerreview ⁣⁣ #customerfeedbac⁣ ⁣#staysafe

A post shared by okrika nah vintage (@okrikadotcom) on

2. Ležerne traperice

Ovakve traperice u trgovinama možeš naći pod nazivom 'boyfriend'. Njihov kroj je pomalo vrećast (kao da smo kupili traperice dva broja veće ili ih posudili od dečka). Bilo kako bilo, vrlo su udobne i trendy i mogu se kombinirati i u casual i elegantnijim kombinacijama.

3. Rezane traperice

To su one traperice koje uvijek imaju nekakav neobičan rub koji izgleda kao da je ''s greškom''. Ponekad to može biti neravan rub, rub koji se širi u trapez i seže do iznad gležnja ili neporubljen rub. U svakom slučaju, uvijek će 'podignuti' svaki kombinaciju i dati joj neki retro stil.

4. Traper jakna

Ovo je idealan odjevni predmet kad je vrijeme negdje između proljeća, ljeta i jeseni... Praktična je i jednostavna tako da će se dobro uklopiti u bilo koju odjevnu kombinaciju.

5. Midi suknja

Midi suknja može biti uskog ili zvonolikog kroja, no važno je da seže do koljena (ili barem malo iznad koljena). Vrlo je popularna među influencericama i modnim blogericama jer je udobna, praktična i ide uz sve.

6. Traperice do koljena

S toplijim vremenom dolazi i potreba za manjom količinom odjeće koju ćemo nositi, tako da će s rastom temperatura i traperice na nama bivati sve kraće. Dok ne dođe vrijeme za kratke traper hlačice, u urbani gradski stil će se savršeno uklopiti traperice do koljena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My way to contribute to #sustainablestyle: • cut old @topshop mom jeans and make them new knee length shorts - no need to buy new ones • wear my husband’s old shirt from @givenchyofficial, you wouldn’t even believe how old it is - no need to buy a new one! • buy vintage bag that look like Celine - again no need to buy a new one! Top and shoes are new though, just because I still like new stuff and it’s okay!🙈 . Sometimes trying to be sustainable is easy, but sometimes I find it really difficult. And yes, I totally think about sustainable style and how I can contribute to the global problem of over consumption and fast fashion. Would you guys be interested to hear my thoughts on it in future? Give me ✔️ is yes! Photo credit @chez.amelie 🖤

A post shared by ANN-Á-PORTER | by Anna (@iamannaporter) on

7. Bijeli traper

Tekstilna tehnologija je toliko napredovala da traper danas možemo naći na policama trgovina u doista svim bojama, no s obzirom na to da ide ljeto i dobro je poznato kako crna boja privlači sunčeve zrake, a bijela ih odbija, odjevni predmeti od bijelog trapera bit će idealan izbor za večernje ljetne šetnje po gradu.

 

U subotu u 11:00 pogledaj novu epizodu Ekskurzije u karanteni na JoomBoos YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?