Prvi 1279 pregleda 12. travnja 2022.

Je li Will Smith prestrogo kažnjen za onaj šamar?

BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, Will Smith je ošamario Chrisa Rocka i zbog toga mu je Akademija odredila zabranu pristupa Oscarima idućih deset godina. Mnogi tu kaznu ipak smatraju previše strogom

Američka Akademija filmske umjetnosti i znanosti prošlog je tjedna glumcu Willu Smithu odredila zabranu dolaska na dodjelu Oscara idućih deset godina zato što je na dodjeli ovogodišnjih Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka. No, iako gotovo svi osuđuju bilo kakvu vrstu nasilja, mnogi smatraju kako je ova kazna ipak prestroga, piše BuzzFeed News

Osim toga što mnogi smatraju da je ova kazna prestroga, smatraju i kako je ona vrlo licemjerna jer je hollywoodska elita iznimno poznata po skandalima i groznim optužbama, među kojima se nalaze i puno gora nedjela, a za koja često nitko nikada nije odgovarao. 

"Zabrana prisustva Willa Smitha na Oscarima idućih deset godina je čisti rasizam. To je šamar. Nije u redu to što je napravio, ali je to samo šamar. S druge strane, dopustili su Harveyju Weinstinu da desetljećima dolazi na Oscare znajući da je silovao i iskoristio ogroman broj žena tijekom tog razdoblja", napisala je jedna korisnica Twittera.

Mnogi smatraju kako je kazna za Willa prestroga, a mnogo gore stvari se nisu nikada sankcionirale 

Također, i glumac Kevin Spacey je prije nekoliko godina bio optužen za seksualno uznemiravanje, Mel Gibson je optužen za antisemitizam i obiteljsko nasilje, redatelja Woodyja Allena je njegova vlastita kćer optužila za seksualno nasilje... No, niti jedan od njih (ali i mnogih drugih) za te optužbe nisu odgovarali niti im je Akademija nametnula ikakve sankcije. 

"Nastavili su davati nagrade osobama koje su dobro poznate kao zlostavljači i još mnogo gore, a šamar im je nešto zbog čega ljudima zabranjuju dolazak na ceremoniju", još je jedan u moru tweetova koji osuđuju licemjerje Akademije.

Što vi mislite o ovoj situaciji? Je li ova kazna pravedna ili ipak prestroga? 

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?