Prvi Rat u Ukrajini 332 pregleda 06. travnja 2022.

Jedan Ukrajinac svakodnevno spašava desetke životinja iz rata

Aleksei Surovtsev/Instagram/Canva

Ukrajinac Aleksei Surovtsev odlučio je, bez obzira na rat, ostati u svom rodnom gradu Irpinu i pomoći svim životinjama čiji su ih vlasnici bili prisiljeni ostaviti ili koji su, nažalost, u ratu izgubili život...

Od početka rata u Ukrajini, ovu zemlju napustili su milijuni ljudi, a tisuće ih je, nažalost, poginulo i iza njih su, u ruševinama, ostali njihovi kućni ljubimci koji su sada prepušteni sami sebi. Mnoge organizacije, ali i pojedinci odlučile su tim životinjama pružiti pomoć. Jedan od njih je i Ukrajinac Aleksei Surovtsev koji, kako piše Daily Mail, na dan spasi i do trideset mačaka. 

Aleksei je ukrajinski striper i TV zvijezda, a bez obzira na rat je odlučio ostati u svom rodnom gradu Irpinu te je, od početka rata, dao sebi zadatak pomoći nesretnim životinjama koje su se našle usred ratnog sukoba. Također, na društvenim mrežama često objavljuje fotografije sa spašenim životinjama.

Kako bi spasio bespomoćne životinje, Alekseju nije problem niti ući u zgradu zahvaćenu požarom ili se probijati kroz razoreni grad u kojem je usred granatiranja uništen i njegov dom. Dnevno je, kako navodi, znao spasiti i do trideset mačaka, a nastoji svakoga dana izaći na ulice i pomoći što više životinja.

"Nisam mogao ni zamisliti da će ih biti tako veliki broj napuštenih, uplašenih, gladnih, usamljenih... Pitate me zašto ne spašavam ljude? Prvo sam evakuirao ljude, ali onda sam shvatio da je onih koji njima pomažu na tisuće, a onih koji pomažu životinjama jako malo. Pa, ja volim životinje. Oni si u ovoj situaciji ne mogu pomoći. Nisu naučili kako da si uzmu hranu i otvaraju zaključana vrata", ispričao je. 

I ovo je zbilja baš prekrasna gesta! 

Tvoja reakcija?