Prvi 487 pregleda 02. rujna 2022.

Jedna škola dozvolila učenici da se identificira kao mačka

reuters/pixsell/CANVA

Jedna privatna škola u Australiji dopustila je jednoj od svojih učenica da ima identitet mačke sve dok njeno ponašanje ne ometa druge učenike

Spomenuta škola nije potvrdila ponaša li se djevojka kao mačka ili se samo tako identificira, ali su rekli kako je iznimno bistra i da ovo nije prvi slučaj da neki od njihovih učenika ima problema s mentalnim zdravljem i tjeskobom zbog problema s identitetom.

"Naš pristup je uvijek jedinstven prema svakom učeniku, uzimamo u obzir stručne savjete i dobrobit učenika”, navedeno je u priopćenju škole. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

"Čini se da nitko nema protokol za učenike koji se identificiraju kao životinje, ali pristup je takav da, ako to ne ometa nastavu, nitko nema ništa protiv", za Herald Sun je ispričala osoba bliska obitelji djevojčice. 

No, unatoč podršci koju je ova djevojka dobila od škole i svoje obitelji, jedan član Australskog parlamenta prokomentirao je kako je takav slučaj rezultat djelovanja radikalne ljevice koja je neobuzdana i nekontrolirana u društvu. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Po tom pitanju se oglasio i australski senator koji se također ne slaže s odlukom ove djevojke. "Možemo li sada stati na kraj ovom smeću. Ideš u školu da naučiš čitati, pisati i računati. Ti nisi mačka, ti si djevojčica. I točka", rekao je. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

No, čini se kako ovo nije jedini slučaj u kojemu su se djeca i mlade osobe identificirale kao životinje. Naime, u jednoj školi u Brisbaneu četiri su učenice počele hodati četveronoške i rezati rupe na svojim uniformama kako bi ostavile mjesta za svoje repove.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Jedan roditelj je za Courier Mail tvrdio da je jedna učenica vrisnula jer joj kolegica sjela na imaginarni rep, a na uniformi te iste učenice bila je rupa na mjestu gdje bi trebao biti rep. No, škola je te tvrdnje demantirala. 

 

Poslušajte novu JoomBoosovu navijačku pjesmu!

 | Autor:

Tvoja reakcija?