Ako vam treba predah od mesa i želite nešto ukusno, a brzo gotovo, probajte pripremiti ovu ukusnu pitu sa sirom i blitvom s domaćim tijestom!
Sastojci za tijesto:
- 550 grama oštrog brašna
- voda
- 2 žlice suncokretova ulja
- 1 žlica suhog kvasca
Sastojci za nadjev:
- 800 grama blitve
- 500 grama svježeg sira
- 4 jaja
- pola žličice soli
- 1 žlica maslinova ulja
- 4 žlice kiselog vrhnja
Postupak:
1. Pomiješajte sve sastojke za tijesto i dobro razradite. Zatim tijesto oblikujte u kuglu, stavite u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da se malo 'odmori'.
2. Blitvu očistite, operite i narežite na trakice. Stavite je na papirnate ubruse kako bi se iscijedio višak vode. Na ugrijano maslinovo ulje dodajte pripremljenu blitvu.
3. Pržite blitvu uz dodatak soli dok ne povene, pa procijedite i pomiješajte sa sirom, jajima i vrhnjem.
4. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela i svaki razvaljajte što tanje možete.
5. Jedan dio razvaljanog tijesta dodajte u kalup premazan maslacem ili nekom drugom masnoćom. Na to dodajte nadjev od sira i blitve. Prekrijte drugim dijelom tijesta pa izbušite rupe.
6. Premažite pitu prije pečenja otopljenim maslacem i žumanjkom. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta, dok pita ne poprimi zlatnu boju. Uživajte!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.