Prvi 192 pregleda 21. siječnja 2021.

Joe Biden prisegnuo je za novog američkog predsjednika

pool/REUTERS/PIXSELL

"Tražim od svih Amerikanaca da mi se pridruže u cilju jedinstva države" , poručio je 46. američki predsjednik.

Jučer u 18 sati po našem vremenu Joe Biden prisegnuo je za novog američkog predsjednika, a Kamala Harris prisegnula je za prvu potpredsjednicu SAD-a, piše 24sata.

Ovdje pogledajte video: 

Tijekom govora na svečanosti inauguracije predsjednik Biden je rekao kako je Amerika danas prvi put izabrala ženu potpresjednicu: "Nemojte mi reći da promjena nije moguća" i dodao da će biti predsjednik svih Amerikanaca te se jednako boriti i za one koji ga nisu podržali: "A ja ću biti predsjednik svih Amerikanaca, svih". 

Ovdje pogledajte video:

"Ovo je dan demokracije, povijesti i nade i razrješenja. Amerika je uspješno odgovorila na sve izazove. Slavimo trijumf demokracije, volja ljudi je uslišana. Naučili smo da je demokracija krhka, ali je ipak prevladala. Na ovom tlu prije samo nekoliko dana bilo je nasilje, ali iz svega smo izašli kao jedna nacija i mirno obavili prijenos vlasti", rekao je Biden.

Novom predsjedniku čestitali su brojni svjetski dužnosnici među kojima i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Himnu SAD-a otpjevala je Lady Gaga, a tijekom ceremonije u programu su sudjelovali brojni umjetnici, pjevači i pjesnici.

Ovdje pogledajte video:

Tvoja reakcija?