Prvi 1998 pregleda 09. svibnja 2020.

JoomBoosovci otkrili : Za nas je Europa zajedništvo!

joomboosyt/Instagram

Naši youtuberi Marco, Doris i Saamo Petraa prošle godine bili su na Eurotripu. Putovali su europskim državama, razgovarali s njihovim stanovnicima i isprobali nove stvari. Dok su oni putovali, xniks2x vodila je kviz 'Znaš il' padaš' u kojem su natjecatelji odgovarali na pitanja o Europskoj Uniji.

Danas obilježavamo Dan Europe pa smo vam pripremili intervju s Joomboosovcima xniks2x, Marcom Cuccurinom i Doris Stanković. Oni su podijelili svoja iskustva s projekta vezanih uz Europu i Europsku Uniju. Što za njih znači Europa i čega se rado prisjetite pročitajte u nastavku!

Eurotrip

 | Autor: joomboosyt/Instagram joomboosyt/Instagram

Kako ti je bilo na Eurotripu i što ti se tijekom putovanja najviše svidjelo?

Marco: Eurotrip je bilo putovanje iz snova, najbolja avantura i najbolje iskustvo mog života. Preciznije govoreći, ono je bilo putovanje u 10 europskih gradova u sklopu promocije #ovajputglasam. Najviše su mi se svidjeli Pariz i Barcelona. To su gradovi koji ostavljaju bez daha. Zauvijek ću se sjećati trenutka kad smo jeli jagode na svježem zraku, na pješčanoj plaži u Barceloni i gledali zalazak sunca. Iz Parizu neću zaboraviti večeru dok smo gledali Eiffelov toranj. Divno!!!

Doris: Da,  Eurotrip je zabavan i edukativan projekt kojim smo poticali mlade da glasaju na izborima za Europski parlament od 23. do 26. svibnja 2019. Meni se najviše svidjelo upoznavanje novih kultura, komunikacija s prolaznicima i izazovi koje smo trebali napraviti.

Koju europsku državu bi voljeli posjetiti i zašto?

 | Autor: joomboosyt/Instagram joomboosyt/Instagram

Marco: Španjolska mi se jako svidjelo na Eurotipu. Kultura je prekrasna i sama destinacija je ljetna, sretna i oduzima dah. No, volio bih ponovno otići u Italiju, volim njihovu obalu, a posebno volim njihove ljude jer i sam tamo imam obitelj i odande vučem korijene.

Doris: Na Eurotripu su mi se svidjele Francuska i Španjolska. Gradovi u kojima sam bila, privukli su me na neki poseban način. Voljela bih posjetiti Portugal. Oni koji su bili tamo, rekli su mi da je predivno.

Što za tebe znači Europa?

Marco: Europa je za mene asocijacija ujedinjenja zbog Europske Unije, prekrasan kontinent koji nikada ne bih napustio! 

Doris: Udruženje više zemalja kojima je cilj poboljšati kako i individualno, tako i globalno stanje u zemljama. 

Znaš il' padaš

 | Autor: joomboosyt/Instagram joomboosyt/Instagram

Nika, ti si vodila emisiju 'Znaš il' padaš'. Kako ti je bilo voditi jedan takav show?

Nika: Vođenje 'Znaš il' padaš' je jedno nezaboravno iskustvo koje mi je dalo toliko novih poznanstava i prijateljstva koja održavam i danas. Isto tako zaslužno je i za to što danas imam voditeljskog iskustva i odgovornosti za raditi nešto iz epizode u epizodu sve bolje i bolje. Naučila sam kako raspolagati i prezentirati informacije, kako kroz opuštenu atmosferu i dalje ostati formalan i ono najbitnije, kako kroz profesionalan način raditi ono što voliš.

Nakon kviza sam shvatila da se znam bolje snaći u situacijama tijekom kojih mozak zablokira ili ponestane teksta. Čak mogu i potvrditi da me vođenje showa još više naučilo tome kako ostati smiren i opušten u nekim stresnim situacijama.

Koji ti je najdraži trenutak iz showa?

Nika: Najdraži, a ujedno i najgori trenutak mi je proglašenje pobjednika u zadnjoj epizodi i opraštanje i zahvale koje su uslijedile nakon. Vidjeti suze na licima ljudi koji su toliko povezani i sretni što smo svi zajedno mi je bilo baš teško i to ću definitivno pamtiti zauvijek. Uz to, najdraži trenutci su mi bili i kada bi učili tekst prije epizode jer je uvijek vladala opuštena atmosfera i zezancija, a opet je profesionalnost bila na nivou.

Što si naučila iz ovog showa?

 | Autor: joomboosyt/Instagram joomboosyt/Instagram

Nika: Ono što je posebno u vezi ovog showa je znanje. Toliko sam, zajedno sa svojim tadašnjim kolegama, naučila novih informacija o svijetu, EU i razmjeni studenata da sam i neka od tih znanja primijenila i za vrijeme svog putovanja u Bruxelles.

Što za tebe znači Europa?

Nika: Prva asocijacija koja mi pada na pamet o Europi je definitivno zajedništvo. Zajednica kojoj je glavni cilj uspjeh i dobro svih njenih stanovnika.

 

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!
 | Autor:

 

Tvoja reakcija?