Volimo klasične blagdanske delicije
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 200 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 4 žlice mlijeka
- 4 žlice meda
- 50 g maslaca
- 2 žličice sode bikarbone
- 1 jaje
- prstohvat cimeta
- 400 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 5 žlica glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
Priprema:
Maslac, mlijeko, med i šećer ubaci u posudu, stavi na laganu vatru i miješaj dok se šećer ne otopi. Pazi da ne zagori.
U posudu dodaj brašno, cimet, sodu bikarbonu i jedno razmućeno jaje. Umijesi tijesto i pusti ga da odmori oko pola sata. Tijesto podijeli na nekoliko jednakih dijelova, ovisno o broju kora koji želiš dobiti i veličini kalupa. Kore razvaljaj na tanko, pazi da ne popucaju pa ih peci na papiru za pečenje na 180 stupnjeva Celzijevih oko 5 minuta.
Za kremu je potrebno zagrijati mlijeko, šećer, vanilin šećer i med pa dodati griz ili brašno. Kuhaj na laganoj vatri dok ne postane gušće pa makni s vatre. Ohladi smjesu, dodaj maslac i dobro izmiksaj.
Kore premaži kremom, pusti da se pita ohladi i posluži.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.