Prvi 1747 pregleda 05. travnja 2019.

Još jedan čovjek glumio vozača Ubera i napao ženu

crimeonline/Instagram

Ovo je drugi zločin u kratko vrijeme koji uključuje lažnog vozača Ubera i žensku žrtvu...

34-godišnji muškarac u Seattleu uhićen je zbog optužbi za silovanje djevojke koja je ušla u njegovo vozilo jer je glumio vozača ubera, piše Cosmopolitan.

Podsjećamo, prije nekoliko dana Samantha Josephson, studentica sa Sveučilišta u Južnoj Karolini, pronađena je mrtva nakon što je ušla u automobil za koji je mislila da je njezin Uber. No, izgleda kako to nije jedini sličan slučaj u posljednje vrijeme.

Washington Post je izvjestio da je još jednu ženu u ranim dvadesetima seksualno zlostavljao muškarac koji se također lažno predstavio kao vozač Ubera. Ovo se dogodilo u Seattleu u prosincu 2018. S obzirom da ovo nisu jedini slučajevi, sve je veća zabrinutost za sigurnost kod putnika koji ovu tvrtku koriste kao redovni prijevoz. 

Ovako je izgledala kobna večer; 34-godišnji muškarac vozio je crni automobil u Seattleu sredinom prosinca 2018. godine, a zatim se zaustavio ispred jednog bara oko 12:15 i predstavio nepoznatoj ženi kao vozač Ubera. Ušla je na stražnje sjedalo i oko 16 kilometara južno od mjesta gdje ju je pokupio, muškarac je navodno zaustavio svoj auto i seksualno je napao. Nakon što je policija objavila sliku vozača (koju su dobili prema opisu žrtve), lažni Uber vozač navodno se sam predao i sada čeka presudu.

via GIPHY

Ryan Abbott, narednik šerifovog ureda okruga King, izjavio je za Washington Post kako je samo u njegovom odjelu zabilježeno povećanje broja slučajeva s lažnim vozačima Ubera. Čak i uz povećanu zaštitu, Abbott upozorava korisnike Ubera da budu oprezni i paze na sebe.

Prije ulaska u bilo koju Uber ili taksi provjerite broj registarske pločice, opis automobila i naziv. "Jer kad se jednom nađete na stražnjem sjedištu automobila", rekao je Abbott Washington Postu, "možda nećete moći izaći odatle". Ovo je važno zapamtiti.

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Sljedeći četvrtak, 11. travnja, izlazi prva epizoda 'Savršenog spoja'! Pratite je na JoomBoos YouTube kanalu od 12 sati. Pripremite se!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    omg šta se događa :(