Danas vam donosimo jedan jednostavan, starinski recept za ukusne i mekane buhtle baš kakve su i naše bake pravile
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 4 g soli
- 50 g šećera
- 1,5 dl mlijeka
- 0,5 dl vode
- 500 g glatkog brašna
- Maslac za premazivanje posude
- Pekmez ili čokolada za punjenje
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.
Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta.
Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu. Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.