Prvi 2344 pregleda 06. rujna 2023.

Još jedna slastica iz bakine riznice - mekane buhtle!

Canva

Danas vam donosimo jedan jednostavan, starinski recept za ukusne i mekane buhtle baš kakve su i naše bake pravile

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 4 g soli
  • 50 g šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 0,5 dl vode
  • 500 g glatkog brašna
  • Maslac za premazivanje posude
  • Pekmez ili čokolada za punjenje
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.

Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.

Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta.

Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu. Uživajte!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?