Prvi 176 pregleda 24. ožujka 2022.

Još samo jedan dan za prijavu na Hackathon!

Canva/Opinionstage

Priprema, pozor... prijave su otvorene još jedan dan... sad! Hackathon 24sata jedinstvena je prilika za sve mlade ljubitelje programiranja. Tko zna, možda baš vaša ekipa osvoji stipendije u vrijednosti od 36.000 kuna

Do ovog petka, 25. ožujka, do ponoći traju last minute prijave za Hackathon 24sata, natječaj na kojem će sudionici u grupama od 3 do 4 člana imati 24 sata da osmisle i programiraju rješenje zadanog zadatka. Pozivamo sve srednjoškolce i studente s afinitetima prema programiranju da se prijave i zabilježe u kalendaru 2. i 3. travnja, od 9 do 9 sati, u Zagrebačkom inovacijskom centru, poznatijem kao ZICER. 

Natjecatelje koji će predstaviti najbolje inovativne programerske ideje očekuju vrijedne nagrade, poput plaćenog stažiranja u uglednim IT kompanijama, stipendija FINA-e u ukupnoj vrijednosti od 36.000 kuna te edukacije s najboljim svjetskim stručnjacima.

Osim toga, svima će biti osiguran vrhunski mentoring sastavljen od stručnjaka iz područja programiranja i baza podataka te klopa i cuga tijekom cijelog Hackathona. A onima koji dolaze izvan Zagrebačke županije bit će osiguran smještaj. U svakom slučaju, dođite, zabavite se, naučite nešto novo i definitivno ovo vrijedno iskustvo uvrstite u životopis

 | Autor:

Zadatak po mjeri srednjoškolaca i studenata

"Natjecatelji Hackathona morat će napraviti aplikaciju u bilo kojoj tehnologiji u kojoj se osjećaju ugodno, a vrsta aplikacije neće biti zadana. Može biti web, ili mobilna, ili desktop, ili bilo koja njihova kombinacija. Tema aplikacije bit će financijskoga karaktera za širu uporabu, ne nužno u bankarskom sektoru", objašnjava Boris Tomaš, operativni voditelj Hackathona 24sata i docent na varaždinskom FOI-ju. 

Financijska pismenost inače je krovna tema ovogodišnjeg Hackathona, koji su organizirali 24sata te Fakultet organizacije i informatike, a podržali Fina i Erste banka. Natjecateljske će ekipe zbog toga imati priliku pokazati ne samo svoju programersku nego i financijsku pismenost.  

Prema Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), financijska je pismenost osnovno financijsko znanje koje nam je potrebno za funkcioniranje u današnjem okruženju i ono je pozitivno povezano s razinom informatičke pismenosti. Najnoviji rezultati istraživanja razine financijske pismenosti u Hrvatskoj, koje je krajem 2019. godine proveo OECD, upućuju na blagi porast u odnosu na 2015. godinu. Da bi se taj rast nastavio i povećao, potrebno je još više i kvalitetnije ulagati u financijsko obrazovanje ključnih skupina stanovništva - mladih, to jest srednjoškolaca i studenata.  

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Lepeza stručnih mentora

Mlade će sudionike na ovom hakerskome maratonu pratiti i mnogi iskusni mentori, kojima će se imati prilike obratiti u svakom trenutku natjecanja. Ako žele, od mentora će moći steći neka nova znanja te unaprijediti postojeće programerske vještine.

Na Hackathonu 24sata sudjelovat će mentori: David Ante Macan, CEO, Zero Molecule, Stjepan Begušić, poslijedoktorand u Laboratoriju za analitiku financija i rizika, FER, Andro Merćep, doktorand u Laboratoriju za analitiku financija i rizika, FER, Zlatko Horvat, osnivač i voditelj razvoja, LEAPWISE, Ivan Žganjer, Senior Java Developer, LEAPWISE, te Martin Blažević, Team Lead, Senior Java Developer, LEAPWISE. 

"Očekuju nas dinamična 24 sata, u kojima će najbolji timovi razvijati svoja rješenja pod budnim okom mentora. Ovaj Hackathon želimo iskoristiti kao priliku da okupimo talentirane srednjoškolce i studente, željne afirmacije i stvaranja novih inovativnih rješenja na hrvatskom tržištu", rekao nam je ovom prilikom Boris Tomaš.

 | Autor:

Najveća konferencija o obrazovanju

Hackathon 24sata organizira se u okviru konferencije Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska, koja na jednome mjestu okuplja sve interesne skupine vezane za obrazovanje - od ministarstava, veleposlanstava, uglednih znanstvenika i profesora do studenata.

Kreativnost, multidisciplinarno učenje, cjeloživotna edukacija, kritičko i logičko razmišljanje samo su neke od tema o kojima će se govoriti na 7. obrazovnoj konferenciji Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska 5. travnja u Zagrebačkom inovacijskom centru

 | Autor:

Prijavite se na career speed date s poslodavcima OVDJE!

Hackathon 24sata organizira se u suradnji s FOI-jem, projekt podržavaju FINA i Erste banka, a partneri su FER, LEAPWISE, Zero Molecule, ZICER, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET i Stega tisak. 

Tvoja reakcija?