Prvi 889 pregleda 18. ožujka 2021.

Kako izgleda dan na faksu jedne influencerice? Provjeri!

JoomBoosovka Saamo Petraa nije samo uspješna i talentirana youtuberica, tiktokerica i influencerica. Ona je i uzorna studentica. Petra studira na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a kako bismo mogli bolje upoznati i tu njezinu stranu, Petra nas je povela na jedan svoj dan na faksu. Pa, evo kako izgleda dan na fakultetu jedne influencerice!

Nakon pripreme svih materijala, potrebnih knjiga, ali i dotjerivanja outfita za odlazak na fakultet, Petra se odmah po dolasku na ZŠEM-ov kampus bacila na posao. S kolegama je odradila 'country report', što im je bio jedan od zadataka na predmetu - osnove ekonomije. "Zadaci su uvijek raznoliki i zanimljivi pa na praktičan način isprobavamo ono što učimo u teoriji." Ovako to nekako izgleda na ZŠEM-u!

Nova, moderna lokacija

 | Autor: ZŠEM ZŠEM

U ovoj novoj akademskoj godini studenti i profesori sa ZŠEM-a preselili su na novu, genijalnu lokaciju. Novi moderan kampus na Črnomercu u Zagrebu omogućava studentima još više prostora za rad i učenje te stjecanje novih znanja, a sve, naravno, uz poštivanje epidemioloških mjera. Petra i njezini kolege tako su mogli zajedno rješavati probleme i zadatke, a Petra je uspjela popričati i s jednom kolegicom koja je bila na razmjeni u Singapuru. To je još jedna od mogućnosti koju ZŠEM nudi svojim studentima - odlazak na internacionalnu razmjenu u razne zemlje diljem svijeta!

Mogućnost internacionalne razmjene

 | Autor: joomboos joomboos

"Singapur mi je bio dva u jedan! Osim što je Nanyang Technological University gdje sam bila 12. Sveučilište na svijetu, dobila sam priliku putovati diljem Azije, upoznati njihovu kulturu. Tijekom boravka na razmjeni posjetila sam Vijetnam, Kambodžu, Maleziju, Indoneziju, a ukusna mi je bila i azijska hrana koju sam imala prilike probati", oduševljeno je ispričala Petrina kolegica. 

Petra je na faksu srela i bivšu predsjednicu RH

 | Autor: ZŠEM ZŠEM

Dok su Petra i ona razgovarale, na kampus im je stigla i bivša predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović. Petra ju je srela tijekom kratke pauze, dok je Grabar Kitarović obilazila prostor ZŠEM-a i razgovarala s njihovim dekanom, Matom Njavrom. "Ono kad na faksu sretneš i bivšu predsjednicu Kolindu", pohvalila se Petra na Instagramu! 

 | Autor: joomboos joomboos

Kolinda Grabar Kitarović pridružila se ZŠEM-u u ulozi Posebne savjetnice dekana za međunarodne projekte početkom ovog mjeseca.

Najcool soba na kampusu je moderna dnevna soba za odmor i učenje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZSEM (@z.s.e.m)

Tijekom pauze od učenja i rješavanja praktičnih zadataka, Petra nas je odlučila malo provesti po novom, modernom prostoru ZŠEM-a, a najviše joj se svidjela soba za odmor i druženja. 

"Na kampusu se nalazi studentska služba, međunarodni ured, soba prodekana i dekana, soba za sastanke, dvorane za studente, Career centar i zbornica, a iskreno, meni najdraža prostorija u ovom modernom kampusu je definitivno dnevna soba za studente! Ovdje učimo, družimo se i odmaramo tijekom pauze i stvarno se osjećamo kao da smo kod kuće", ispričala je Petra. 

Daroviti i talentirani predavači koji podučavaju o važnim temama na moderan način

Osim modernog prostora, zanimljivih predmeta, izazovnih zadataka i pregršt mogućnosti koje ZŠEM nudi, tu su i daroviti i talentirani predavači. Petra je tijekom ovog obilaska sve nas odlučila upoznati s predavačem Matejem Nakićem.

 | Autor: joomboos joomboos

"Matej je naš predavač na kolegiju 'Ponašanje potrošača', a uz sve to, Matej vodi i svoj bend Blue Vinyl. Matej će nam sada objasniti jednu jako važnu stvar koju nas, između ostaloga, i uči ovdje na ZŠEM-u, a to je; koliko je psihologija važna kod vođenja društvenih mreža. To je nešto što je meni izuzetno zanimljivo, jer se i sama bavim time", objasnila je Petra. A zatim je Mateju prepustila riječ.

Koliko je psihologija važna za stvaranje sadržaja na društvenim mrežama?

"Psihologija nam je vrlo važna, prvenstveno zbog toga što nam pomaže odrediti koja je ciljana skupina kojoj se uopće želimo obratiti. Potom je važno odrediti format kroz koji ćemo prenijeti našu željenu poruku, jer je vrlo važno da se naši pratitelji mogu identificirati s nama, koji tu poruku prenosimo. Važno je, naravno, odrediti i vrstu sadržaja, jer o tome jako ovisi koliko će ta naša poruka biti uspješno upamćena i koliko će uspješno zaokupiti pažnju naše publike", objasnio je Matej. 

Na ZŠEM-u se snimaju i TikTokovi

@zsemcroatia

FriYAY!🕺🏽#fyp #foryoupage #zsem #croatia

♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

Nakon učenja, zadataka i odmora, došlo je vrijeme i za malo zabave. Na ZŠEM-u se marljivo radi i uči, ali se i zabavlja, pa su tako Petra i njezin kolega za kraj dana na faksu odlučili snimiti i nekoliko fora TikTok videa. Osim što snimaju, ZŠEM-ovci videa objavljuju i na ZŠEM TikToku pa ih obavezno zapratite!

Ako i vi želite studirati na modernom, trendovima usmjerenom i mogućnostima prepunom fakultetu, svakako obratite pažnju na Zagrebačku školu ekonomije i managementa! Prijemni ispiti kreću za točno mjesec dana, 17. travnja, a sve informacije o studiranju na ZŠEM-u možeš pronaći na njihovoj službenoj web stranici.

 

 Ovaj članak napravljen je u suradnji sa ZŠEM-om po najvišim standardima JoomBoos Native Studija. 

Tvoja reakcija?