Prvi 2163 pregleda 05. srpnja 2022.

Kako najefikasnije spakirati kofere? Evo par savjeta

reuters/pixsell/CANVA

Svi smo barem jednom bili u situaciji u kojoj smo apsolutno pretrpali kofer koji smo planirali ponijeti na godišnji odmor i, naravno, izgubili živce zbog toga. Sada se više ne morate dovoditi u takvu situaciju jer vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta s kojima ćete uvijek savršeno spakirati svoj kofer

Sezona godišnjih odmora već je započela, a kako bi bili sigurni da će on proći sa što manje stresa, važno je, za početak, dobro organizirati pakiranje kofera da se kasnije ne biste morali živcirati zbog zaboravljenih, izgužvanih ili potrganih stvari. Upravo zato, na Miss7 smo za vas pronašli nekoliko načina za što efikasnije pakiranje svih potrebnih stvari u kofer. 

Što i koliko ponijeti?

Sve odjevne predmete koje mislite da ćete trebati skupite na jednu hrpu i onda polovicu ili barem trećinu vratite u ormar. Odaberite odjeću sličnih boja, odnosno onih boja za koje znate da će se odlično poklapati. Također, spakirajte više gornjih nego donjih dijelova.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Ako idete na petodnevno putovanje, vodite se pravilom 5, 4, 3, 2, 1 odnosno pet kompleta čarapa i donjeg rublja, četiri gornja dijela, tri donja dijela, dva para cipela i jedan dodatak (šešir, kapa i slično). 

Motanje ili presavijanje?

Kako biste maksimalno iskoristili prostor u koferu i osigurali da što manje zgužvate svoje stvari, bilo bi dobro da znate što možete presaviti, a što zamotati.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Mekši odjevni predmeti kao što je donje rublje, majice kratkih rukava, pamučne hlače i pletenina neće se zgužvati ako ih čvrsto zamotate u valjak. 

Tvrđe tkanine, poput uštirkanih pamučnih košulja, blejzera, elegantnih hlača i suknji, treba složiti pažljivo presavijajući.

Slaganje

Mekše, smotane predmete stavite prve u kovčeg. Zatim stavite presavijenu odjeću, ali počnite od dužih predmeta kao što su duge hlače i suknje.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Složite ih jedan na drugi izmjenjujući položaje presavijenih krajeva (time se štedi prostor jer se debeli presavijeni dijelovi neće slagati jedan na drugi). Na kraju stavite kratke presavijene predmete. 

Najpotrebnije na vrh

Promislite što će vam prvo biti potrebno kada stignete na određenu destinaciju. Je li to pidžama, kupaći kostim, obuća ili nešto drugo? Upravo te stvari stavite zadnje u kofer kako bi se nalazile pri vrhu i bile vam dostupne čim ih zatrebate. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Maksimalno iskorišten prostor

U koferu potražite kutke koji su ostali neispunjeni i u stavite sitnice poput čarapa, punjača za mobitel i slično. Također, ako u svom koferu nosite grudnjake, možete ih ispuniti čarapama kako ne bi izgubili oblik. 

via GIPHY

Nadamo se da će vam ovi savjeti koristiti! 

 

Pogledajte treću epizodu Outsidera!

Tvoja reakcija?