Prvi 510 pregleda 11. travnja 2019.

5 načina kako uspješno riješiti probleme u vezi

fashiongalsz/instagram

Svaki par se s vremena na vrijeme susretne s problemima u vezi, a uspiju li prebroditi 'ljubavnu krizu' veza postaje ozbiljnija i iskrenija.

Razgovor je temelj svakog iskrenog odnosa, a kada dođe do problema u vezi, upravo nas on može 'spasiti'. 

Upravo o toj temi piše portal YourTango koji savjetuje kako u nekoliko koraka usavršiti razgovor s partnerom kako bi se što brže i bezbolnije prebrodile sve svađe. 

Naime, naglasak je na takozvanoj Imago terapiji koja poboljšava komunikacijske vještine između partnera, a ovo je pet savjeta kojih bi se parovi trebali pridržavati kada dođe do svađa ili problema u vezi.

1. Prepoznati kada nije dobro vrijeme za razgovor.

Nekada je jednostavno pametnije povući se. Primjerice, primijetiš li kako je taj dan tvoj partner posebno umoran, razdražljiv ili nervozan, bilo bi najbolje da ga malo ostaviš samog pa čak i ako si taj dan planirala neki ozbiljan razgovor vezan uz vaš odnos.

via GIPHY

2. Koristi 'Ja' umjesto 'Ti'.

U trenutku kada iznosiš stvari koje te smetaju u vezi ili njegovom odnosu prema tebi, pametnije je izgovoriti rečenicu tipa 'Ja se osjećam povrijeđeno jer imam dojam da ti nije stalo' umjesto 'Ti si kriv zašto sam povrijeđena jer se ponašaš kao da ti više nije stalo.' Napadački ton će samo razljutiti drugu stranu i svađa će se puno teže riješiti.

via GIPHY

3. Nije bitno što se govori već kako se govori.

Kažeš li mu mirnijim i manje napadačkim tonom kako se u određenoj situaciji nije ponio uredu prema tebi, je puno bolje od povišenog tona, ružnih riječi, uvreda, histeričnog plača itd. Naravno da se ponekad teško suzdržati, ali to je svakako preporučljivo.

via GIPHY

4. Radi na greškama iz prošlosti.

Ako ste već jednom imali svađu oko nečega što je bila tvoja greška, radi na sebi i ne ponavljaj to. Isto tako se očekuje od partnera da čini isto.

via GIPHY

5. Budi dobar slušatelj.

Ako ćeš uvijek biti ona koja vodi glavnu riječ i nije sposobna saslušati tuđe probleme, tako nikada nećeš biti dobar partner. Dobar partner je ne samo onaj koji može podijeliti nešto s drugom osobom već i onaj koji je u stanju slušati.

via GIPHY

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    super savjeti