Prvi 194 pregleda 25. studenoga 2021.

Kandidati obradili Stokin i Hiljsonov hit i 'zakucali'!

Marko Lukunic/PIXSELL, Canva

Nova, treća epizoda JoomBoosova talent showa 'Rap School' je na JoomBoos YouTube kanalu, a zadatak kandidatima je ovoga puta bio obraditi najpoznatije domaće rep stvari na svoj i drugačiji način

Nakon brutalnih rap battleova u prethodnoj, u novoj, trećoj epizodi JoomBoosova showa 'Rap School', preostalih je osam kandidata dobilo zadatak obraditi pjesme članova žirija, ali na svoj, originalan način. 'Ekipa 90-ih' i 'Bebica' originalni su i veliki hitovi Marina Ivanovića Stoke i Hiljsona Mandele, a kandidati su im morali dati nešto svoje, ali zadržati njihovu prvotnu formu. Ovoga puta uz dečke su glavne zvijezde bili plesači i plesačice iz jedne od najpopularnijih plesnih skupina u Hrvatskoj, TransForm Crew. Oni su uz njihovo repanje morali osmisliti koreografije koje će dečke skladno pratiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Bio nam je veliki gušt koreografirati na rap stvari, što je posao učinilo lakšim. Imali smo slobodu stvaranja, a mogli bismo reći da u osnovi govorimo istim jezikom tako da vjerujemo da smo s reperima u kombinaciji jedni druge dobro upotpunili i učinili boljima. Mi njih pokretima, a oni nas riječima", dočarali su nam atmosferu sa snimanja treće epizode Sara Klepac i Diego Siqueira, plesni treneri iz Transforma, a njihove su izvedbe pohvalili, kao i cijelu ovu suradnju s JoomBoosom na Rap School projektu, i Ivana Rončević te Davor Worda Ćiković, osnivači PS TransForm.

 | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL, Canva Marko Lukunic/PIXSELL, Canva

"Plesati na Rap Schoolu nam je bilo jako dobro i zanimljivo iskustvo. Cijela ekipa, kako JoomBoosa tako i natjecatelja, je bila jako uzbuđena tijekom cijelog ovog projekta i uspjeli su prenijeti to na nas, tako da smo zaista osjetili kao da pripadamo tamo te da možemo svojim znanjima dodatno upotpuniti njihove ideje. Iako su natjecatelji imali dosta napetih trenutaka, vladala je jedna zdrava podržavajuća atmosfera koju i mi u TransFormu nastojimo graditi i poticati, jer vjerujemo kako takav pristup dovodi do još boljih rezultata", izjavili su iz TransForma.

 | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL, Canva Marko Lukunic/PIXSELL, Canva

Kandidate je Ela Jerković, zajedno s kolegicom voditeljicom Petrom Dimić, podijelila u dva tima, a svoje verzije ovih rap hitova su zatim obrađivali u glazbenom studiju poznatog hrvatskog producenta, Krunoslava Licitara Macole. 

"Za korištenje snimke određenog djela potrebno je imati i odobrenje proizvođača fonograma, odnosno onoga tko je snimku izradio", objasnio im je Macola odmah na početku, a istu tu lekciju dao im je i Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a, koji je pojasnio kako za svaku glazbu i svako autorsko glazbeno djelo, od glazbe do teksta, svi moraju imati dopuštenje svih izvornih autora ako tu glazbu žele na bilo koji način komercijalno koristiti. Kad su razjasnili ova najvažnija pravila i dobili sva potrebna dopuštenja, dečki su mogli postati kreativni. A onda je uslijedio strogi sud žirija, Hiljsona, Stoke i Fil Tilena. 

 | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL, Canva Marko Lukunic/PIXSELL, Canva

"Da mi je netko rekao da netko može otpjevati autotune verziju na 'Ekipu 90-ih', ne bih mu vjerovao kako bi točno zvučao taj spoj, ali bome sam se naježio", odmah je Stoka pohvalio Mislava, Karla, Tomislava i Gorana, koji su obradili njegov veliki hit. A onda je bio red na Hiljsonov hit i Frana, Leonarda, Dominika i Karla.

"Čovječe! Prvo bih odmah pohvalio vaš flow. S obzirom na to da sam ja ovu stvar freestyleao i malo je čak i dosadnjikava, vi ste ju učinili zanimljivijom. Malo ste pojačavali i ubrzavali cijelu priču, super ste je kontrolirali, bili ste opušteni, nabrijani, svatko je pokazao najbolje od sebe i baš ste 'zakopali' ovaj zadatak, da se zdravo seljački izrazim", oduševljen je bio Hiljson, čiju su pjesmu dečki izvodili.

 | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL, Canva Marko Lukunic/PIXSELL, Canva

No, tko je od ova dva tima ipak bio uspješniji, a tko je od kandidata ipak morao otići kući bez mogućnosti da se dalje bori za glavne nagrade vrijedne čak 150 tisuća kuna, pogledajte u 12:00 sati ekskluzivno u novoj Rap School epizodi samo na JoomBoos YouTube kanalu te 24sata Oriđiđi Videoteci.

 | Autor:

 | Autor: Pixsell Pixsell

Tvoja reakcija?