Prvi KORONA VIRUS 305 pregleda 16. travnja 2020.

Kazalište s kauča: Pogledajte hit predstave na JoomBoosu

U vrijeme kada ne možete fizički otići u kinu, kazalište ili na koncert, mi smo vam odlučili prirediti 'kazalište s kauča' pa ste tako na JoomBoos YouTube kanalu dosad mogli pogledati neke od najvećih kazališnih hitova Zagrebačkog kazališta mladih. Ako ste neku od predstava propustili, sad je vrijeme da je pogledate. Evo koje predstave i dalje možete gledati na JoomBoosu:

Pogledajte predstavu 'Junaci Pavlove ulice'

U ovoj su predstavi prikazani problemi odrastanja među visokim zgradama, gdje djeca nemaju puno prostora za neometanu igru. Svoje maštanje dječaci grade u utočištu koje im pruža gradilište jedne pilane. U svom svijetu igre, formirani su kao mala vojska u kojoj se zna tko što radi. Zna se tko je na vrhu, a tko na dnu hijerarhije.

Dječaci, pak, u jednom trenutku moraju obraniti svoj svijet igre od dječaka koji su puno stariji i koji im ukradu pikule. Dječje vojske uđu u rat iz kojeg će izaći samo jedan pobjednik, no, ipak će shvatiti da se uvelike i ne razlikuju i da su obje skupine samo dječaci željni slobode, koji imaju isto pravo na prostor u kojem odolijevaju odrastanju.

Pogledajte predstavu 'Emil i detektivi'

Ova je predstava, redatelja Milana Trenca, rađena prema istoimenom dječjem romanu Ericha Kastnera, a zamišljena je kao multimedijski spoj staroga i novoga, u kojem se videosnimke sukobljavaju s parnim lokomotivama. Glumci u ovoj predstavi su polaznici ZKM-ova glumačkog učilišta i vrsni, mladi profesionalci, koji će onu nešto mlađu publiku zabaviti i educirati, a one nešto starije vratiti u bezbrižne dane djetinjstva u ovoj hit predstavi!

Pogledajte predstavu 'Priroda i društvo'

Kako izgleda 'uvod u kapitalizam za početnike' te je li mu mjesto u školskom programu? Tema je to ambicioznog i ne samo kazališnog projekta namijenjenog tinejdžerima, što ga je osmislio kolektiv SKROZ, a koproducirali ZKM i – ZAMP! Ako se pitate kako Mozart, žuti tisak, selfie stickovi i autorska prava mogu ići zajedno, ova će vam predstava odgovoriti upravo na to pitanje!

Pogledajte predstavu 'Alan Ford'

Predstava Alan Ford postavlja tezu da, tako dugo dok je novac kanonska vrijednost sistema, i siromašni i bogati zapravo robuju istom bogu, jednako su smiješni i jednako vrijedni prezira. 

Centralni su likovi ove priče Alan Ford i Bob Rock, tajni agenti čuvene grupe TNT, koji, čekajući plaću koja nikako ne stiže, iz dana u dan riskiraju vlastiti život radi ostvarivanja tuđeg profita. U situacijama u koje ih se stavlja oni su izloženi pogibelji, potpuno nespremni i bez istinske svijesti što treba napraviti i što će se sljedeće dogoditi. Njihov je temeljni pokretač za posao glad i neimaština, a nada iznenadni okret sudbine. 

Prikazali smo i brojne druge kazališne hitove

 | Autor:

Osim ovih predstava, na JoomBoosu ste ekskluzivno mogli pratiti zgode i nezgode 'Alise u Zemlji čudesa', dječju edukativnu predstavu 'Zdrav i čist dom, to je baš po mom' te još brojne kazališne klasike. Ipak, oni su bili prikazani ekskluzivno i na kanalu su bili samo 24 sata. S druge strane, sve ove predstave koje smo vam predstavili gore - i dalje s veseljem možete pratiti! Skratite si vrijeme u izolaciji, pogledajte nešto zabavno i edukativno, uživajte u 'kazalištu s kauča' uz JoomBoos i ZKM!

 

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

Tvoja reakcija?