Prvi 438 pregleda 26. svibnja 2020.

Kendall o svom prvom napadu panike: 'Kao da nemaš zraka'

kendall jenner / instagram

Da su anksioznost, depresija, panični napadi i ostale slične bolesti česte kod velikog broja ljudi, pa tako i javnih osoba, potvrdila je i Kendall Jenner, iskreno progovorivši o vlastitoj borbi s anksioznošću.

Za vrijeme nedavnog sudjelovanja u emisiji 'Good Morning America' Kendall je otvoreno progovorila o psihološkom zdravlju i problemima s kojima se bori posljednjih godina, a prisjetila se i svog prvog napada panike.

"Kad danima ne bih imala što raditi, uhvatila bi me anksioznost pa bih meditirala ili čitala knjige kako bih se smirila", rekla je.

Također, u mladosti je imala problema i s povremenim napadima panike.

"U to vrijeme sam zaista bila mlada, ali sjećam se da su napadi bili kao gubitak zraka, nisam mogla disati, barem sam tako osjećaja. Trčala bih prema mami i govorila joj da nešto nije u redu pa me ona vodila liječnicima kako bismo utvrdili da je sa mnom sve u redu. I bilo je, samo što mi nitko nikada nije rekao da je riječ o anksioznosti. Vratilo se pa sam ponovno prije tri, četiri godine prolazila kroz lude napade panike", priznala je.

Kako bi svojom pričom uspjela nekome pomoći te potaknula sve one koji se bore sa sličnim problemima da zatraže stručnu pomoć, Kendall je iskoristila popularnost na društvenim mrežama te krenula objavljivati videa o anksioznosti i svojim iskustvima.

Sa svojim je fanovima podijelila kako se zaista osjeća za vrijeme karantene te ih pozvala da pišu kako oni preživljavaju ovo razdoblje...

"Mnogo sam razmišljala o raznim stvarima u vrijeme karantene, pogotovo o važnosti mentalnog zdravlja. Htjela sam vam pokazati da nitko od nas nije sam, stoga sam se odlučila pridružiti izazovu 'How are you really? u kojem želim da mi svatko od vas kaže kako se zaista osjeća u ovim teškim vremenima", rekla je u video objavi na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

new @voguejapan cover story by @giampaolosgura !

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner)

"Ja imam dobre dane i dane kad sam anksiozna. Zato i vas zovem da se pridružite ovom izazovu i iskreno progovorite o svojim osjećajima i problemima", zaključila je.

Na kraju je nominirala i nekoliko svojih slavnih prijatelja koji bi trebali nastaviti slijediti njezin primjer te podijeliti s fanovima svoja iskustva mentalnog zdravlja. Među nominiranima su se našli Justin Bieber, Hailey Bieber, Jen Atkin i Kim Kardashian tako da uskoro očekujemo i njihove iskrene životne ispovijesti. 

via GIPHY

Bravo, Kendall! Ovo je pohvalno i hrabro!

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?