Prvi 268 pregleda 11. lipnja 2018.

Kineska škola koristi skener lica kako bi pratila učenike?

Studenti 11. razreda srednje škole u Hangzhouu u Kini ubuduće više neće moći zujati na satu, budući da će novi sustav prepoznavanja lica skenirati njihova lica svakih 30 sekundi kako bi bili sigurni da su potpuno fokusirani.

Ovaj poseban uređaj nazvan je "pametnim sustavom upravljanja ponašanjem u nastavi". Izum bi trebao biti rješenje koje je nedavno instalirano u srednjoj školi br. 11 u Hangzhouu, a sastoji se od tri visoko tehnološke kamere postavljene iznad crne ploče koja kontinuirano prenosi informacije na AI-powered softveru koji analizira studentima izraze lica i opće ponašanje te procjenjuje uživaju li u predavanju ili su izgubili koncentraciju.

 | Autor:

Prema izvješćima kineskih medija, skener je u mogućnosti prepoznati sedam različitih emocija, uključujući neutralne, sretne, tužne, razočarane, ljute, prestrašene i iznenađene te će poslati obavijest učitelju da reagira ako otkrije da je jedan ili više studenata uznemireno tijekom nastave. Rezultati, koje je sakupio sustav nadzora, mogli bi se također koristiti za procjenu uspješnosti učitelja.

Dosad je instaliran samo u ovoj školi u Hangzhouu, no ako rezultati postanu pozitivni, mogli bi se pokrenuti diljem Kine.

 | Autor: Koliko dugo bi ti izdržao/la u školi kada bi se ovaj uređaj instalirao?

Poslušaj pravi navijački hit koji obožavamo! 

 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • misskiss

    Wtf ja ne bi htjela bit skenirana
  • BubaMara

    predobro oni su tak napredni