Prvi 7633 pregleda 21. travnja 2024.

Klasični nedjeljni ručak: Zapečeni krumpiri i pile

canva

Ima li što ukusnije od piletine i krumpira za ručak? Nama nema :D

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 600 g krumpira
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja
  • 1 Fant umak od gljiva
  • 100 ml 
  • 1- 2 žlice naribanog sira
  • 1 žlica narezanog vlasca

Priprema:

Pileći file narežite na kockice posolite, popaprite i ostavite da odstoji oko 15 minuta, a potom na zagrijanom ulju piletinu popecite do rumene boje.

Krumpir narežite na podjednake kocke i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga i promiješajte sa piletinom. U nauljene vatrostalne posude (3 komada ) rasporedite krumpir s piletinom.

Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 200 ml mlake vode kojoj ste dodali slatko vrhnje i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Pripremljeni umak prelijte preko sadržaja u posudama i pospite sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.

Originalni recept možete pronaći ovdje.

Tvoja reakcija?