Prvi 1707 pregleda 01. ožujka 2024.

Klasik koji uvijek veseli: Zapečene palačinke sa sirom

coolinarika/canva

Ako vam treba jednostavan i brz obrok ili desert za danas, imamo idealno rješenje. Sa zapečenim palačinkama punjenim sirom ne možete pogriješiti! Evo recepta:

Sastojci - za palačinke:

  • 500 g brašna
  • 1 jaje
  • 3 dcl mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • sol

Sastojci - za punjenje:

  • 500 g svježeg sira
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 4 žlice šećera 
  • Ako više volite slanu verziju, umjesto šećera i vanilin šećera stavite sol

Sastojci - za preljev:

  • 180 g kiselog vrhnja
  • 1 jaje 
  • 2 žlice šećera (za slanu verziju šećer možete preskočiti)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @prakticnamilena

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke za tijesto i napravite glatku smjesu. Ispecite palačinke i pustite ih da se ohlade.

2. Zatim pomiješajte sastojke za punjenje. Ispečene palačinke napunite smjesom od sira i zarolajte ih te ih posložite u lim za pečenje.

3. Palačinke premažite smjesom kiselog vrhnja, jaja i šećera (ili bez ovog koraka ako radite slanu verziju) i pecite ih na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta, sve dok ne porumene.

Za još ovakvih slasnih recepata posjetite Miss Gastro!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°