Prvi 3213 pregleda 10. travnja 2022.

Klinci objasnili što je TikTok i koliko koštaju mobiteli

Tko o čemu, klinci o tehnologiji! U novoj epizodi zabavnog serijala 'Nikaći' na JoomBoosu vrtićanci su ovoga puta s influencericom Nikom Pavičić raspravljali o mobitelima, tehnologiji i društvenim mrežama

Tko sve smije imati mobitel? Koliko košta mobitel? Što je to TikTok, a tko koristi Facebook? Sve su ovo pitanja koja je u novoj epizodi 'Nikaća' Nika Pavičić postavila klincima iz vrtića 'Dječji koraci'. Naravno da su oni opet imali najbolje odgovore na njih.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Mama i tata i starije seke smiju imati mobitel, ja ga još nemam", zaključila je jedna djevojčica. Neki njezini prijatelji su se pohvalili da ipak imaju mobitele već sad, a na njima se uglavnom igraju ili gledaju crtiće.

"Ja imam tatin stari mobitel koji mi je dao kad je sebi kupio novi", rekao je jedan dječak.  A za što se sve može koristiti mobitel, bilo je Nikino sljedeće pitanje.

 | Autor:

"Možemo gledati nešto na Facebooku i Instagramu, možemo čitati, možemo igrati igrice, zvati nekoga na poziv i slati male sličice", simpatični su odgovori klinaca. No, koliko onda košta jedan mobitel ako ga skoro svi odrasli imaju? Malo ili puno?

"Pa ja mislim da košta 100 kuna", zaključila je jedna vrtićanka. Drugi su procijenili da bi cijena mogla biti oko 10 do 13 kuna, a jedna je djevojčica samo rekla da vjerojatno košta "dosta..."

 | Autor:

Od poziva im se više sviđaju poruke, a kad su došli na temu društvenih mreža, tu su se klinci bome raspričali. Neki su društvene mreže povezali s igricama, drugi su odmah spomenuli Facebook, Instagram i slike koje se ondje objavljuju, a najviše im se ipak sviđa TikTok.

"Na TikToku možemo nešto gledati što neki ljudi rade i onda se to njima naplaćuje", rekla je jedna djevojčica. Druga je rekla da se ondje najčešće pleše i snimaju neki zabavni glazbeni videi. 

A ponajbolje tiktokerske zvijezde iz regije uskoro možete gledati i u novoj sezoni JoomBoos Videostar showa na našem YouTube kanalu. Prva epizoda stiže sljedeći četvrtak, a dotad pogledajte uzbudljivi teaser trailer!

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?