Priprema ovog jednostavnog deserta traje svega 10-ak minuta, a ostatak posla će odraditi pećnica. U slast!
Sastojci - za tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 40 g blanširanih badema
- 1 žličica limunove korice
- 160 g hladnog maslaca
Sastojci - za nadjev:
- 3 jaja (L)
- 150 g šećera
- 50 g kokosovog brašna
- 50 ml limunovog soka
- 1 žličica limunove korice
- 3 žlice brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
Postupak:
- U multipraktiku izradite brašno, šećer, bademe i limunovu koricu pa dodajte hladni maslac. Miksajte još kratko, dok ne dobijete smjesu nalik mokrom pijesku.
- Smjesu utisnite u namašćenu posudu za pečenje (cca 30 x 30 cm).
- Tijesto pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte limunov sok i koricu. Na kraju umiješajte smjesu kokosovog brašna, brašna i praška za pecivo.
- Izlijte nadjev preko pečene podloge i vratite u pećnicu na još 20-ak minuta. Kad kolač poprimi zlatnu boju, izvadite ga iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.