Prvi 632 pregleda 04. rujna 2018.

Koji sretnici: Škola im počinje tjedan dana kasnije

Školica
Dreamstime

Nekim učenicima u Hrvatskoj škola počinje tjedan dana kasnije.

U osnovnim i srednjim školama Splitsko-dalmatinske županije školska godina 2018./2019. počinje 10. rujna, odobrilo je i potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na zahtjev županijskog  Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu i sport., piše 24sata.

Kasniji početak nastave u odnosu na ostatak zemlje već godinama traže roditelji, nastavnici, ali i turistički djelatnici. Prvenstveno zbog turističke sezone koja traje sve dulje, ali i zbog nesnosnih vrućina.

Zbog toga je promijenjen i školski kalendar za ovu godinu, pa će tako učenicima Splitsko-dalmatinske županije zimski praznici trajati kraće, odnosno do 4. siječnja 2019., dok će ostalima praznici trajati do 14. siječnja.

Ostali datumi ostaju isti za sve učenike u osnovnim i srednjim školama u svim županijama: Proljetni praznici počinju 18. travnja, a završavaju 26. travnja. Školska godina završava 14. lipnja, a za maturante 22. svibnja.

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA.   | Autor:

Tvoja reakcija?

4 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anjlol

    Da ali će im biti skraćeni proljetni praznici
  • kbc74dnr1992

    Nama ce i ranije zavrsiti ak je ranije pocela
RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°