Tko još ne voli spoj banane i čokolade? Ako doma imate banane i čokolade za kuhanje, napravite ovu jednostavnu, brzu, a tako sočnu i finu roladu!
Sastojci:
BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- Prašak za pecivo
KREMA:
- Dcl mlijeka
- 150 g šećera
- 2 jaja
- Žlica brašna
- 125 g maslaca
- 3 banane
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
Za početak, bjelanjke istucite u snijeg, a žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte.
U smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući. Zatim dodajte brašno i kakao. Srednjom brzinom miksajte smjesu dok se ne ujednači.
Zatim dodajrw prašak za pecivo i promiješajte pjenjačom. Taj dio je bitan da biskvit bude mekan i “fluffy”.
Biskvit pecite u plehu 35 x 35 cm na papiru za pečenje, 20-ak minuta na 150°C. Još vrući biskvit zarolajte papirom.
Mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite zakuhati. Posebno izmiksajte jaja i brašno. Kada mlijeko zakuha, dodajte smjesu jaja i brašna i miješajte dok se ne zgusne.
Maknite s vatre, dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Pustite da se ohladi pa u ohlađeno dodajte maslac i dobro izradite kremu mikserom.
Biskvit odrolajte i namažite kremom. S dvije strane biskvita stavite banane, ali prije nego ih stavite na biskvit, nakapajte ih s par kapi limunovog soka kako ne bi potamnile. U isto vrijeme zarolajte biskvit sa obje strane. Vrhnje izradite u šlag i premažite roladu.
Ostavite u hladnjaku par sati i uživajte!
Originalni recept potražite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.