Prvi 2624 pregleda 25. ožujka 2023.

Kolač koji budi nostalgiju - mačje oči

tatijana_gracic/instagram

Tko još ne voli spoj banane i čokolade? Ako doma imate banane i čokolade za kuhanje, napravite ovu jednostavnu, brzu, a tako sočnu i finu roladu!

Sastojci:

BISKVIT:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 2 žlice kakaa
  • Prašak za pecivo

KREMA:

  • Dcl mlijeka
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • Žlica brašna
  • 125 g maslaca
  • 3 banane
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 100 g tamne čokolade

Priprema:

Za početak, bjelanjke istucite u snijeg, a žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte.

U smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući. Zatim dodajte brašno i kakao. Srednjom brzinom miksajte smjesu dok se ne ujednači.

Zatim dodajrw prašak za pecivo i promiješajte pjenjačom. Taj dio je bitan da biskvit bude mekan i “fluffy”.

Biskvit pecite u plehu 35 x 35 cm na papiru za pečenje, 20-ak minuta na 150°C. Još vrući biskvit zarolajte papirom.

Mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite zakuhati. Posebno izmiksajte jaja i brašno. Kada mlijeko zakuha, dodajte smjesu jaja i brašna i miješajte dok se ne zgusne.

Maknite s vatre, dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Pustite da se ohladi pa u ohlađeno dodajte maslac i dobro izradite kremu mikserom.

Biskvit odrolajte i namažite kremom. S dvije strane biskvita stavite banane, ali prije nego ih stavite na biskvit, nakapajte ih s par kapi limunovog soka kako ne bi potamnile. U isto vrijeme zarolajte biskvit sa obje strane. Vrhnje izradite u šlag i premažite roladu.

Ostavite u hladnjaku par sati i uživajte!

Originalni recept potražite na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?