Čokoladna torta s višnjama rijetko koga ostavi ravnodušnim
Sastojci:
BISKVIT:
- 2 jaja
- 80 g smeđeg šećera
- 45 ml ulja
- 60 ml mlijeka
- 15 g kakaa
- 60 g glatkog brašna
- Žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 2- 3 žlice soka od višanja
KREMA:
- Dolcela parfe krema od čokolade
- 400 ml mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- Prstohvat naribane tonke
- Žličica instant želatine
- 150 g ocijeđenih višanja
PRELJEV:
- Crveni preljev za torte
- 2 žlice šećera
- 50 ml vode
- 200 ml soka od višanja
Priprema:
Za biskvit, jaja i šećer miješajte mikserom dok sve ne postane gusto i pjenasto. Zatim dodajte ulje i mlijeko pa sve još kratko miješajte kako bi se sastojci povezali.
U drugoj posudi pomiješajte kakao u prahu, brašno, prašak za pecivo, sol i promiješajte.
Suhe sastojke dodajte mješavini mokrih pa sve zajedno miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu stavite u kalup za torte Ø 20 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zgrijanoj na 180°C oko 15 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ga prelijte sokom od višanja.
Za kremu, u zdjeli pomiješajte parfe kremu s mlijekom i slatkim vrhnjem. Dodajte naribanu tonku pa sve miješajte mikserom dok se sastojci malo ne zgusnu. Zatim umiješajte želatinu i nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Trećinu te kreme rasporedite na pečeni biskvit. Na kremu složite dio višanja pa prekrijte sve drugom trećinom kreme. Posložite još višanja na kremu, sve dobro zagladite i ukrasite sa zadnjom trećinom kreme.
Originalni recept možete pronaći ovdje.
Pogledaj video 'Zdravi recept s Krolom'!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.