Prvi 324 pregleda 11. siječnja 2023.

Kontroverzni influencer ostaje i dalje u pritvoru

canva/screenshot/disney/youtube

Kontroverzni influencer i bivši kickboksač Andrew Tate izgubio je žalbu na 30-dnevni pritvor u u Rumunjskoj u kojem se nalazi zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje.

U dokumentu koji objašnjava sučevu motivaciju za njihov 30-dnevni pritvor navodi se kako bi osumnjičenici mogli napustiti 'Rumunjsku i nastaniti se u zemljama koje ne dopuštaju izručenje.'

Braća Tate su preko svog odvjetnika Eugena Vidineaca porekla bilo kakvu krivnju i također su osporila nalog za uhićenje. Braća, koja su tvrdila da nema dokaza za njihovo zadržavanje, slikana su s lisicama na rukama kako zajedno ulaze u sudnicu u utorak ujutro. Tužitelji su tražili produženje pritvora za braću do 180 dana dok nastavljaju istragu o navodnim optužbama.

Pritvorila ih je prošlog mjeseca rumunjska agencija za borbu protiv organiziranog kriminala DIICOT.

Tate je protekle godine stekao neviđenu internetsku slavu zbog mizoginih stavova na račun žena, a nedavno je dobio i zabranu na Twitteru nakon što je rekao da žene 'trebaju snositi odgovornost za seksualno zlostavljanje.'

Nedavno je na Twitteru Tate pokušao poniziti poznatu klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg hvaleći se popisom svojih automobila i tražeći njezin kontakt kako bi joj poslao cijeli popis. Thunberg nije dugo čekala, odgovorila mu je da je prosvijetli i popis pošalje na smalldickenergy@getalife.com. Njezin odgovor prikupio je više od 100.000 likeova.

Tvoja reakcija?