Prvi 208 pregleda 02. studenoga 2021.

Kraljica se virtualno pojavila na UN-ovoj konferenciji

pool/REUTERS/PIXSELL

Nakon što je hospitalizirana prije dva tjedna, britanska kraljica Elizabeta II. virtualno se pojavila na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama

Na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama COP26, koja se održala jučer, između ostaloga je pušten i govor britanske kraljice Elizabete koja je govorila o svom pokojnom suprugu Princu Filipu i njegovoj brizi za okoliš, piše Huffington Post. Ovaj video snimljen je prije nego što je kraljica bila hospitalizirana zbog zdravstvenih poteškoća. 

"Utjecaj okoliša na razvoj čovjeka bila je tako draga tema mom pokojnom suprugu", rekla je kraljica referirajući se na Filipov govor o klimatskim promjenama iz 1969. godine. "Jako sam ponosna na to što želja mog supruga da zaštitimo naš ranjivi planet živi i kroz rad našeg najstarijeg sina Charlesa i kroz rad njegovog sina Williama", dodala je. 

Kraljica je ovaj govor trebala održati uživo, no spriječile su ju zdravstvene tegobe zbog kojih je morala biti hospitalizirana prije dva tjedna. 

Iz Buckinghamske palače poručuju kako će se kraljica nastaviti odmarati te da će se u iduća dva tjedna pojavljivati samo virtualno prije nego se 14. studenoga osobno pojavi na Nacionalnoj službi sjećanja. 

Tvoja reakcija?