Prvi Rat u Ukrajini 108 pregleda 05. travnja 2022.

Kreatori Fortnitea prikupili 144 milijuna $ za žrtve rata

Fortnite, Humble Bundle/Twitter, Canva

Iz Epic Gamesa su rekli da su prikupili 144 milijuna dolara u suradnji s Xboxom, kako bi pomogli Ukrajincima. Odrekli su se dijela zarade i donirali novac onima kojima je trenutno mnogo potrebniji

Kreatori igre Fortnite, kompanija Epic Games, najavili su još 21. ožujka da će donirati sav prihod od prodaje svojih igara ljudima u Ukrajinu. Njihova najava se obistinila, a žrtvama rata u Ukrajini donirat će 144 milijuna dolara, piše BBC.

Xbox, koji je u vlasništvu Microsofta, se pridružio akciji. Donirati će svoj dio zarade koju dobiva od ove igrice. Iz 'Epica' su se zahvalili svima onima koji su kupnjom njihovih 'artikala' pridonijeli ovoj hvalevrijednoj akciji. Oglasili su se na Twitteru kako bi podijelili ovu vijest i obavijestili kojim udrugama novac odlazi:

"Zajedno s Fortnite zajednicom i Xboxom, prikupili smo 144 milijuna dolara koje ćemo donirati organizacijama Direct Relief, Unicef, World Food Programme, UNHCR i World Central Kitchen kao potporu njihovim humanitarnim naporima u pomaganju ljudima pogođenim ratom u Ukrajini”, rekli su.

Epic Games nije jedina kompanija igara koja je donirala novac za Ukrajince, isto je učinila i tvrtka Humble Bundle. Oni su prikupili 20 milijuna dolara:

"Stojimo uz Ukrajinu! Zajedno smo prikupili 20 milijuna dolara kako bismo im pomogli. Hvala svima na podršci", rekli su iz te tvrtke.

Tvoja reakcija?