Prvi 32657 pregleda 03. prosinca 2023.

Kremasto i ukusno: Giotto torta bez pečenja

mrs.o_kitchen_/instagram

Obožavateljima Giotto kuglica ovaj će se desert zasigurno svidjeti! Donosimo vam recept za Giotto tortu čija priprema ne zahtijeva puno posla, a okus je neodoljiv.

Sastojci - Podloga od keksa i lješnjaka:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 60 g lješnjaka
  • 120 g maslaca

Sastojci - čokoladne kreme s Mascarpone sirom

  • 500 g Mascarpone sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 paketić šlagfixa
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g mliječne čokolade
  • 2 pakiranja Giotto kuglica

Sastojci - dekoracija

  • malo šlaga
  • 2 pakiranja Giotto kuglica
  • krokant od lješnjaka

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

  1. Lješnjake tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima i lješnjacima. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što smjesu stavite u kalup dno namastite maslacem, a rubove kalupa obložite papirom za pečenje.
  2. Za pripremu kreme na pari zasebno otopite obje čokolade – bijelu i mliječnu.
  3. U zdjeli izmiksajte slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa. Kada postane dovoljno čvrsto dodajte Mascarpone sir pa sve još kratko izmiksajte. Kremu od šlaga i Mascarpone sira podijelite na dva jednaka dijela pa u svaki dio dodajte čokoladu – u jednu kremu bijelu, a u drugu kremu mliječnu čokoladu.
  4. Obje kreme još kratko izmiksajte, tek toliko da se čokolada sjedini s ostatkom kreme.
  5. Dva pakiranja Giotto kuglica sitno nasjeckajte, podijelite na dva dijela i umiješajte u obje kreme.
  6. Na podlogu od keksa i lješnjaka rasporedite svijetlu kremu, a zatim i tamniju kremu. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Prije posluživanja tortu možete ukrasiti krokantom od lješnjaka, šlagom i Giotto kuglicama. Dobar tek! :)

Originalni recept pronađite na Slatki svijet.

Tvoja reakcija?