Obožavateljima Giotto kuglica ovaj će se desert zasigurno svidjeti! Donosimo vam recept za Giotto tortu čija priprema ne zahtijeva puno posla, a okus je neodoljiv.
Sastojci - Podloga od keksa i lješnjaka:
- 200 g mljevenog keksa
- 60 g lješnjaka
- 120 g maslaca
Sastojci - čokoladne kreme s Mascarpone sirom
- 500 g Mascarpone sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 1 paketić šlagfixa
- 100 g bijele čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 2 pakiranja Giotto kuglica
Sastojci - dekoracija
- malo šlaga
- 2 pakiranja Giotto kuglica
- krokant od lješnjaka
Priprema:
- Lješnjake tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima i lješnjacima. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što smjesu stavite u kalup dno namastite maslacem, a rubove kalupa obložite papirom za pečenje.
- Za pripremu kreme na pari zasebno otopite obje čokolade – bijelu i mliječnu.
- U zdjeli izmiksajte slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa. Kada postane dovoljno čvrsto dodajte Mascarpone sir pa sve još kratko izmiksajte. Kremu od šlaga i Mascarpone sira podijelite na dva jednaka dijela pa u svaki dio dodajte čokoladu – u jednu kremu bijelu, a u drugu kremu mliječnu čokoladu.
- Obje kreme još kratko izmiksajte, tek toliko da se čokolada sjedini s ostatkom kreme.
- Dva pakiranja Giotto kuglica sitno nasjeckajte, podijelite na dva dijela i umiješajte u obje kreme.
- Na podlogu od keksa i lješnjaka rasporedite svijetlu kremu, a zatim i tamniju kremu. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Prije posluživanja tortu možete ukrasiti krokantom od lješnjaka, šlagom i Giotto kuglicama. Dobar tek! :)
Originalni recept pronađite na Slatki svijet.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.