Prvi 823 pregleda 13. srpnja 2023.

Lagano i ukusno - orzotto s povrćem

Canva

Donosimo vam idealan ljetni obrok, ukusan, hranjiv i zdrav, a najbolje od svega - priprema se za svega manje od sat vremena

Sastojci:

  • 200 g ječma
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 1 tikvica
  • Šaka svježeg peršina
  • Malo maslaca

Priprema:

Na maslinovom ulju poprži sitno nasjeckan luk i češnjak te timijan.

Kada luk poprimi zlatno žutu boju, u tavu dodaj ječam. Sve dobro promiješaj. Podlij bijelim vinom i dinstaj dok se tekućina ne reducira.

Ulij temeljac te kuhaj sve zajedno oko 30 minuta, povremeno miješajući.

Orzotto je gotov kada popije svu tekućinu. Pred kraj kuhanja dodaj tikvicu narezanu na komadiće. Posoli i popapri prema ukusu.

Kada je orzotto gotov, umiješaj maslac. Posluži toplo i uživaj! 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?