Za pripremu će vam trebati nešto više vremena, ali će vam se isplatiti jer će vam cijela kuća mirisati na cimet. I svi će htjeti probati ovu preslatku deliciju!
SASTOJCI (za 8 porcija):
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 2 žlice cimeta
- 450 g krem sira
- 120 g kiselog vrhnja
- 115 g šalice maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g svijetlo smeđeg šećera
- 1 paket ohlađenih peciva s cimetom
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 160°C. U zdjeli izmiksajte krem sir i šećer dok ne postane glatko. Dodati kiselo vrhnje i vaniliju i mutiti dok nema grudica. Dodajte jedno po jedno jaje. Staviti na stranu.
U drugoj zdjeli pomiješajte maslac, smeđi šećer i cimet dok se potpuno ne sjedine. U podmazanu tepsiju s oprugama pritisnite sve kolutiće cimeta dok potpuno ne pokriju dno tepsije.
Ravnomjerno rasporedite tijesto za kolač od sira, a zatim žlicama kapajte smjesu maslaca na tijesto za kolač od sira. Umiješajte smjesu maslaca u tortu od sira pomoću noža (pokušajte ga držati dalje od rubova!).
Pecite 30-35 minuta, dok kolač od sira ne postane čvrst oko rubova, ali još uvijek malo drhtav u sredini. Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite. Prelijte glazurom od peciva s cimetom. Hladiti najmanje 4 sata.
Mljac! Uživajte!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.