Prvi 577 pregleda 25. siječnja 2023.

Ma mljac! Cheesecake i cimet rolice u jednom!

canva

Za pripremu će vam trebati nešto više vremena, ali će vam se isplatiti jer će vam cijela kuća mirisati na cimet. I svi će htjeti probati ovu preslatku deliciju!

SASTOJCI (za 8 porcija):

  • 2 jaja
  • 100 g šećera 
  •  2 žlice cimeta
  • 450 g krem ​​sira 
  • 120 g kiselog vrhnja 
  • 115 g  šalice maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g  svijetlo smeđeg šećera
  • 1 paket ohlađenih peciva s cimetom

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 160°C. U zdjeli izmiksajte krem ​​sir i šećer dok ne postane glatko. Dodati kiselo vrhnje i vaniliju i mutiti dok nema grudica. Dodajte jedno po jedno jaje. Staviti na stranu.

U drugoj zdjeli pomiješajte maslac, smeđi šećer i cimet dok se potpuno ne sjedine. U podmazanu tepsiju s oprugama pritisnite sve kolutiće cimeta dok potpuno ne pokriju dno tepsije.

Ravnomjerno rasporedite tijesto za kolač od sira, a zatim žlicama kapajte smjesu maslaca na tijesto za kolač od sira. Umiješajte smjesu maslaca u tortu od sira pomoću noža (pokušajte ga držati dalje od rubova!).

Pecite 30-35 minuta, dok kolač od sira ne postane čvrst oko rubova, ali još uvijek malo drhtav u sredini. Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite. Prelijte glazurom od peciva s cimetom. Hladiti najmanje 4 sata.

Mljac! Uživajte!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°