Prvi 531 pregleda 03. svibnja 2020.

Macaronsi ove Švicarke prava su umjetnost

kims_bachstuebli/Instagram

Šarenim hrskavim kolačićima sa slatkim punjenjem malo tko može odoljeti. Nastali su u 16. st u Francuskoj od strane talijanske slastičarke Catherine de Medici, a do danas su postali popularni u cijelom svijetu.

Premda po struci nije slastičarka, djevojka Kim Delia iz švicarskog gradića Berna pretvorila je macaronse u pravu umjetnost. Ova 26-godišnjakinja po zanimanju je cvjećarka no radi u trgovini tekstila. U slobodno vrijeme izrađuje ove preslatke kolačiće, a osim toga voli i motocikle te jodla u zboru.

Također je i glumica u lokalnoj kazališnoj udruzi, a unatoč svim dnevnim obavezama i hobijima, svakodnevno uspijeva izdvojiti nekoliko sati kako bi ispekla i dekorirala nekoliko macaronsa za svoju galeriju fotografija koje objavljuje na Instagramu.

Delia se ukrašavanjem macaronsa počela baviti prije dvije godine. 

"Napravila sam svoju prvu tortu ikad samo radi zabave", rekla je za portal BoredPanda

"Izgledala je prilično dobro, ali je bila užasnog okusa! Tako sam odlučila napraviti još jednu i još jednu, i još jednu. Na kraju sam tjedno nakon posla pravila 2-3 kolača sve dok se nisam znatno poboljšala kako u okusu tako i u dekoraciji.”

S ukrašavanjem macaronsa se počela baviti tek u siječnju 2019. godine i u vrlo kratkom vremenu postala prava majstorica za ove neodoljive francuske kolačiće. Ipak, ona skromno dodaje: "Još uvijek učim. Volim macaronse jer su izazov! Nemam točan recept, pa je krajnji rezultat svaki put iznenađenje. Obično ne znam ni kako će ispasti ni hoće li uopće biti jestivo."

 

 

 | Autor:

 

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°