Prvi 291 pregleda 11. ožujka 2023.

Mala sirena dobila je lutku. Pogledajte kako izgleda!

Instagram/screenshot

Pojavile su se mnoge kontroverze nakon što se saznalo kako će nova Disney princeza biti crnkinja

Lutka se temelji na glumici Halle Bailey koja glumi disneyev lik, Ariel u nadolazećem remakeu Disneyjevog klasika Mala sirena iz 1989. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

U ponedjeljak je objavila emotivni video na Instagramu otkrivajući lutku i dijeleći svoje uzbuđenje sa svojih 4,1 milijuna pratitelja. 

“Moram vam svima otkriti nešto stvarno uzbudljivo. Ja ću plakati. “Ovo je nova lutka Mala sirena. Doslovno se gušim, jer mi ovo toliko znači, a imati jednog koji izgleda kao ja, to je moj omiljeni Disneyev lik, vrlo je nadrealno", rekla je emotivno na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Nova lutka izgleda gotovo identično Bailey, čak ima i isti madež kao ona.

Originalna "Mala sirena", s Jodi Benson u ulozi Ariel, zaradila je 84,4 milijuna dolara na kino blagajnama, ali očekujemo da će ovaj remake to nadmašiti.

Ariel iz "Male sirene" jedna je od najpoznatijih princeza u Disneyjevoj dugoj povijesti i pri pomisli na taj animirani klasik, skoro svima na pamet prva padne ona, sirena bijele puti i crvene kose. U najnovijoj adaptaciji poznate priče, Halle Bailey, glumica i pjevačica poznata po svojim obradama Beyonce na YouTubeu.

Nakon što je izašao trailer pojavila su se mnoga negovoanja. 

Komentatori diljem Twittera ističu da se Bailey ne uklapa u sliku koju svi imamo o maloj sireni: bjeloputoj, crvenokosoj, plavookoj djevojčici, te da je igrani film trebao biti gotovo kopija filma crtani film i te bi promjene mogle iskriviti priču. Uz komentare o boji kože, nekoliko se ljudi pozabavilom kritikom vizualnog djela filma, odnosno, izgleda li dovoljno uvjerljivo i "vodenasto".

Film izlazi u kina 26. svibnja 2023. 

Tvoja reakcija?