Prvi 1005 pregleda 08. lipnja 2022.

Mariah Carey zaradila tužbu zbog svoje božićne pjesme

mariahcarey/instagram

Mariah Carey zaradila je tužbu u vrijednosti 20 milijuna dolara zbog autorskih prava na pjesmu 'All I Want for Christmas is You'

Pjevačica Mariah Carey, najpoznatija po svom božićnom hitu 'All I Want for Christmas is You', optužena je za kršenje autorskih prava upravo za ovu pjesmu, a vrijednost tužbe je 20 milijuna dolara, piše Her

Tužbu je podnio tekstopisac Andy Stone, a uz Mariah, optužio je i koautora ovog hita Waltera Afansieffa. U pravnim dokumentima koji su podneseni na američkom okružnom sudu u Louisiani, Stone tvrdi da je on bio koautor te pjesme 1989. godine i da nikad nije dao dopuštenje za njezino korištenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

U dokumentima stoji da su Carey i njezini suradnici "svjesno i namjerno sudjelovali u kampanji" kršenja Stoneovih autorskih prava za pjesmu te da su tuženici počinili i "radnje neosnovanog bogaćenja neovlaštenim prisvajanjem rada tužitelja".

Album 'Merry Christmas' na kojemu se nalazi ova pjesma objavljen je 1. studenoga 1994. godine i to je najprodavaniji američki božićni album svih vremena koji je prodan u više od 15 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Tvoja reakcija?