Prvi 182 pregleda 12. svibnja 2022.

Marko Čeko: "Čast mi je biti starter na Erste Plavoj ligi"

Renato Branđolica/Pro Sport

Pitam ih na startu imaju li tremu i svi mi kažu da nemaju, na čemu im zavidim jer ja i nakon 14 godina bavljenja atletikom i dalje imam tremu pred svaki start, kaže Marko

Na početku turneje po jugu Hrvatske, Erste Plava liga je u srijedu gostovala u Kninu. Natjecalo se 156 školaraca, čime je Knin nastavio iz godine u godinu značajno povećavati broj sudionika. Izvan konkurencije nastupilo je i 34 članova Udruge osoba s invaliditetom sveti Bartolomej.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda tražili su svoje mjesto u finalu lige nastupajući u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, te u bacanju kugle i vortexa, a u finale koje se održava 11. rujna u Zagrebu plasiralo se po najbolje dvoje u svakoj disciplini.

Organizator natjecanja je bio atletski klub Sveti Ante iz Knina, a posebnu pozornost je privukao starter na svim utrkama. Bio je to član kninskog kluba i hrvatski prvak u trčanju na 100 i 200 metara te u skoku u dalj Marko Čeko.

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

"Uvijek mi je čast pomoći mojem treneru Draženu Lasiću u organizaciji ovog natjecanja. Čast mi je biti i starter djeci jer me mnogi od njih već smatraju svojim uzorom, pa su sretni i oni i ja. Pitam ih na startu imaju li tremu i svi mi kažu da nemaju, na čemu im zavidim jer ja i nakon 14 godina bavljenja atletikom i dalje imam tremu pred svaki start. Dosta te djece trenira i kod nas u klubu. Bilo ih je danas iz Knina, Oklaja i Kistanja. Budući da nam je došlo tako puno djece, trener je počeo raditi i u Oklaju. Imamo puno klupske djece koja su izborila nastup na finalu u Zagrebu zbog čega su oni jako sretni, pa je i to nešto zbog čega je Erste Plava liga vrlo vrijedno natjecanje", kaže Marko.

U Kninu uz školarce izvan konkurencije nastupaju i članovi Udruge osoba s invaliditetom sveti Bartolomej. Mnogi od njih Čeku oslovljavaju s 'treneru'.

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

"Taj projekt je počeo 2020. godine i ja sam bio zaposlen kao trener u udruzi dvije godine. Meni je s njima bila velika čast raditi jer i inače volim raditi s djecom koja zahtijevaju posebnu pažnju, budući da mi je majka učiteljica djeci s posebni potrebama. Jako sam sretan što im pomažem da i oni nastupaju na ovom natjecanju", pojasnio je svoju trenersku ulogu Marko Čeko.

Kvalifikacije Erste Plave lige nastavljaju se u Zadru i Makarskoj.

Tvoja reakcija?