Prvi 3103 pregleda 25. svibnja 2022.

Masakr u osnovnoj školi u Teksasu: Evo što se dogodilo

marco bello/reuters/pixsell, screenshot/canva

Jučer se, u osnovnoj školi u Teksasu, odvila masovna pucnjava u kojoj je 19-ero djece i dvoje učitelja izgubilo život

Barem 19 učenika i dvije odrasle osobe izgubile su živote u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi u gradiću Uvalde u Teksasu, piše BuzzFeed News. Ova pucnjava smatra se najsmrtonosnijom još od pucnjave u osnovnoj školi Sandy Hook 2012. godine. 

U početnim izvješćima, guverner Teksasa Greg Abbott je rekao kako je ubijeno 14-ero djece i dvoje odraslih, no ta je brojka počela rasti jer su mnogi preminuli naknadno od zadobivenih ozljeda. Napadač Salvador Ramos (18) je također ubijen, a kako piše 24sata, prije pokolja u školi je ubio svoju baku, a djevojci je poslao fotografiju oružja s porukom 'Imam malu tajnu'.

"Ovo što se dogodilo u Uvaldi je strašna tragedija i Teksas to ne smije tolerirati", poručio je Abbott.

Kako točno je došlo do pucnjave, ostaje nepoznato s obzirom na to da istraga još traje, ali policijski službenici su za Associated Press rekli da je granični policajac koji je bio u blizini kada je pucnjava počela otrčao u kampus i upucao napadača. Također, rečeno je kako su se mnogi policajci postavili između napadača i djece kako bi mu odvratili pozornost. 

"Ovo je bio tragičan i besmislen događaj i moje srce je slomljeno. Mi smo malo društvo i trebamo vaše molitve kako bi izdržali sve ovo", rekao je nadzornik školskog okruga, Hal Harrell. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tvoja reakcija?